Inredning

Färgen Greige är den nya trendfärgen, läs mer om vårens alla färgtrender från Alcro

Written by Pernilla

Nu lanserar Alcro en ny samling inredningskulörer

Som ni säkert har sett har färg på väggarna blivit allt mer populärt. Grått i olika nyanser är nog särskilt populärt, vilket ni kan se hos de flesta inredningsbloggare. Jag själv gillar också grått, har målat hallen grå när vi målade om och det blir nog fler väggar eller någon annan Greige färg eftersom jag gillar lugna färger i basen.

Rosa är också populär färg och den syns nu kommer synas allt mer även på väggarna.

Rosa toner har förflyttats in i finrummet och greige är det nya vita. Detta säger Alcro när de presenterar sin senaste inredningskollektion. Kollektionen består av 154 noggrant utvalda kulörer, varav en tredjedel är helt nya. Bland kulörnyheterna syns bland annat färgerna Pluton, Kompromiss, Mjukis och Bjärge.

Alcro Designers inredningskollektion (ad.inredningskollektion) är en komplett samling bas- och accentfärger. Tidigare bestod inredningskollektionen av samtliga AD-kollektioner och drygt 250 kulörer. För att underlätta för konsumenten har Alcro valt att skala ner på antalet och koncentrera utbudet till de allra populäraste kulörgrupperna. Bakom urvalet står inredningsarkitekter, kulörexperter och trendspanare.

– Även om vitt finns kvar i våra hem ser vi att allt fler väljer nyanser från gråskalan numera, säger Karin Stålhammar, PR-ansvarig på Alcro Färg. Grå och beiga toner, eller greige som den nya trenden kallas, ger en mjuk och harmonisk upplevelse av ett rum. Vi har även identifierat ett stort intresse för rosa och vinröda toner, men att det kan vara svårt att hitta den perfekta nyansen. Med den nya kollektionen vill vi underlätta färgvalet och uppmuntra kunden till att våga färg!

Vinröd och rosa
Den vinröda kulörskalan, gärna i kombination med rosa, har kommit starkt under hösten. Från den stickade tröjan till fåtöljen – den rosa färgskalan som tidigare enbart förvisats till barnrummet syns nu överallt.

alcro-rosa

 

Målade tak i en annan kulör än vitt ger rummet karaktär och nya perspektiv.

Grön

Den gröna trenden, som innefattar såväl ljusa mintgröna nyanser som dova buteljtoner, växer sig starkare. En lugn och naturlig färgskala speglar konsumentens medvetenhet och där har grönt en fortsatt given plats. Grönt kombineras med fördel ihop med naturmaterial som kork, obehandlat trä och ljust skinn.

alcroirk-grean-003014

Våga tänka nytt kring färgsättning i köket.
Olika kulör på under- och överskåp, där något av dem går ton-i-ton med väggfärgen, ger ett elegant och lekfullt intryck.färg,

Blå
Även blått fortsätter att vara en mycket stark kulörtrend. Blått passar vår nordiska stil och vårt nordiska temperament. Blått är också en fördelaktig kulör i kombination med gula metaller såsom mässing och guld samt till ljusa skinndetaljer och trärena ytor.

alcroirk-blue-01784

Greige
Greige är den perfekta kombinationen av grå och beige och färgsätts med fördel ton i ton, tillsammans med accenter såsom brända rödtoner, mörkt trä och grafiska mönster.

alcrobw-greige-00574 alcrobw-grey-011914 alcrobwgreige-00454

 

alcro-grandpa022 alcro-grandpa101 alcro-grandpa240

 

Det var en färgrapport från mig

Vilken färg gillar du bäst?

Pernilla

 

About the author

Pernilla

3 Comments

  • Åhh så inspirerande. Jag gillar verkligen grått och jag känner att det kanske blir lite väl grått om man inte bryter av lite med något. Rosa är ju favoritfärgen så jag ska dra in lite sånt i vår. Kraaam Pia

    • Hej Anna! Jag är osäker , det var ett tag sedan jag skrev detta inlägg men kontakta Alcro och visa bilden, de kan säkert svara. Ha det fint! Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: