Inredning PRESS pressevent

Fogia presenterar två nya internationella designsamarbeten

Written by Pernilla

 

 

Nu under Stockholm Furniture Fair 2018 presenterar Fogia två nya internationella designsamarbeten – med schweiziska designduon Diiis Designstudio och danska Norm Architects. 2018 års kollektion utmärks av ett tydligt skandinaviskt uttryck med internationell touch i form av funktionell konstruktion, hållbarhet och stort fokus på materialval – för både privata hem och publika miljöer.

Det svenska möbelföretaget Fogia har under de senaste 30 åren skapat möbler och accessoarer där hantverk och material står i fokus .Nu utökar de sin portfölj av internationella formgivare och presenterar under 2018 två nya designsamarbeten.

Norm Architects var tillsammans med Fogia intresserade av att göra en nytolkning av en klassisk ”Wingback chair”. Norms arbete bygger mycket på naturliga material och långlivad design vilket passar Fogias värderingar mycket väl, säger Marcus Huber, Fogias vd. Fogias ledord innefattar hög designgrad, hantverk och kvalitet

 

Enclose – fåtölj
Den danska arkitekt- och designstudion Norm Architects står bakom nyheten Enclose – en hög fåtölj som kompletterar Fogias befintliga sortiment med sitt klassiska snitt, goda komfort och rena linjer. En följeslagare som följer ägaren lojalt genom livet. Tanken med den höga fåtöljen var att de två skalen möts och går omlott om varandra, på liknande sätt som blommor och löv gör. Fåtöljen omsluter kroppen som ett näste, som bjuder in till att boa in sig i.
det ska vara en inbjudande sittplats, säger Jonas Bjerre-Poulsen, på Norm Architects.

Färger och material: Stoppad fåtölj i läder, textil eller i en kombination. Ben i ek, i Fogias standardutföranden.
Rekommenderat ca pris: 20 550 kr

Gito – sidobord
En nyhet från designsamarbetet med den schweiziska designstudion Diiis är sidobordet Gito för Fogia. Efter att Diiis Designstudio studerat ett flertal olika sidobord kom idén till Gito.

Gito är ett estetiskt men samtidigt något användbart bord. Designen är inspirerad av idén att förstora upp ett glasunderlägg till orimliga proportioner, säger Susanne Roser. Namnet Gi (n) To (nic) är inspirerat av livets kontraster som ger ett varaktigt intryck. Du kan ställa din Gin Tonic på bordet när du vill njuta i fåtöljen brevid.

Färger och material: Finns i färgerna svart, vit, gul och rosa.
Rekommenderat ca pris: 5 800 kr

Hawu – hylla
Diiis Designstudio har även formgivit den nya hyllan Hawu för Fogia. Med samma konstruktion som för Gito sidobord – är Hawu en funktionell möbel med bokstöd som detaljer vilket förstärker designuttrycket.

Färger och material: Finns i färgerna svart, vit, gul och rosa.
Rekommenderat ca pris: 9 000 kr

Återförsäljare: Fogia Market, Länna Möbler, Svenssons i Lammhult, NK Classic Home, Olsson & Gerthel, Vålamagasinet m.fl.

 

 

Kram

 

Pernilla

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: