Uncategorized

Förmedla en känsla med foto

Written by Pernilla

För mig handlar fotografering om att förmedla en känsla. Med känsla menar jag – när man ser på ett foto och direkt får en sommarkänsla, en avslappnad känsla eller kanske en wow-känsla.  Jag Fångar ögonblick och bilder både i vardag och på semester. Både dag som natt – men mest dag.

En av mina senaste utlandssemestrar var till Italien och ni kan se härliga bilder från denna resa här

image image

Drömresan är däremot att få åka på en fotoresa. En resa där man kan gå in för fullt i detta med fotandet från början till slut. Kan ibland kika in på  Zoom fotoresor som anordnar fotoresor. Resor som ”Iceland Photo Adventure” och ”London by Night” lockar minst sagt en hel del. Eller kanske ”Kamelfestival, tiger och noshörning”. Skulle tro att jag kan ta en hel del bilder på dessa resor som förmedlar andra kanske djupare känslor på annat plan.

Dock kostar det en slant. Att åka till Svalbard kostar kring 50.000kr och för resan till Afrika för att ta bilder av tigrar och noshörningar får man lägga ut ca 35.000. Får än så länge nöja mig med att tävla om en Workshop på Nordens Ark med naturfotografen Tom Svensson (går att göra via hemsidan).

Än så länge får jag bygga ihop mina foto/semesterresor själv. Italien är en av mina favoritländer och kan rekommendera Venedig som är en otroligt vacker stad. Dit kan man lätt hitta en flygresa för under tusenlappen och en sista-minutresa med hotell för några tusenlappar hos flygresor

Funderar du på att åka till Venedig med kameran så bjuder jag på några tips:
Ta en vattenbussen (Vaporeton) och njut av en trevlig kanalresa. Försöka att få en så bra plats som möjligt i aktern och fota ”allt du ser”. Härifrån får du bra vinklar och du ser en fantastisk arkitektur. Ett lite mer udda perspektiv är att fota angöringshamnen för de stora kryssningsfartygen som lägger till här. De glider in bland den medeltida bebyggelsen vilket skapar härliga kontraster både i tid och rum.
Det är på marknaderna som folkvimlet fångas som bäst. Samtidigt finns här färger, smaker och kontraster som verkligen förmedlar en känsla.

image image image

Glöm inte att njuta av något gott att dricka vid ett bord och kika på folkvimlet. Fånga känslan även i den upplevelsen. Den känslan sitter kvar länge och genom dina foton kan du uppleva den igen.

❤️

Pernilla

 

About the author

Pernilla

3 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: