Jul Recept

Glögg recept , bjud på god drink till glöggminglet med Blossas hantverksglögg

Written by Pernilla

blossahantverksglgg1-kopia

 

En ny glögg har kommit på marknaden, Blossa Hantverksglögg – en hyllning till nordiskt hantverk  Till glögg minglet vill man ofta hitta nya glögg recept att bjuda på. Jag bjuder er här idag på en god glögg drink gjord på blossas nya hantverksglögg som ni kan bjuda på .

Från och med i år kommer Blossa årligen lansera en ny, alkoholfri glögg och samtidigt passa på att hylla en nordisk hantverksform. Årets smak Blossa Ekologisk Alkoholfri Blåbär & Ingefära 2016 är en hyllning till nordiskt trähantverk med inspiration hämtad från urskogen i norr.

Att tillverka en riktigt bra glögg är ett äkta hantverk, därav namnet. Nu vill Blossa hylla andra hantverksdiscipliner som, likt Blossa, har en förkärlek till bra råvaror och material samt en tro på att saker blir bättre om man låter dem ta tid och gör dem från grunden. Först ut är Blossa Ekologisk Alkoholfri Blåbär & Ingefära 2016 – en hyllning till skogen och nordiskt trähantverk.

 

– Med Blossa Hantverksglögg vill de skapa en ny tradition och lyfta vårt stora intresse för gediget hantverk,

Glöggen innehåller endast ekologiska råvaror och består av ett vitt vin som varsamt avalkoholiserats och blandats med saften från nordiska blåbär, färsk ingefära och Blossas lagrade kryddblandning. Glöggen har en tydlig blåbärskaraktär i fin balans med de traditionella glöggkryddorna och samtidigt en diskret, het eftersmak från ingefäran.

Glöggrecept på drink att bjuda på;

INDIGO

5 cl Blossa Blåbär Ingefära
3 cl gin*
3 cl limejuice
2 cl sockerlag
1 timjankvist
4 blåbär
krossad is

*Utan gin får du en minst lika god alkoholfri variant

Börja med att muddla timjan och blåbär i glaset. Fyll på med alla flytande ingredienser. Rör om och fyll upp glaset med krossad is. Garnera med en liten timjankvist och några blåbär på toppen.

Pernilla

 

Ps. Rösta gärna på mig i tävlingen om Sveriges bästa inredningsblogg, genom att klicka på min blogg bland de 60 nominerade bloggarna här

 

About the author

Pernilla

3 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: