Café guiden Resa Uncategorized utflykt

Göra på Öland – 3 smultronställen att besöka

Written by Pernilla

Vad kan man göra på Öland?

Fika är något jag tycker absolut man kan göra på Öland! Det finns gott om trevliga ställen att åka till och inte bara för att de har gott fikabröd utan också för att de är i härliga miljöer vilket är minst lika viktigt.

Jag tänkte tipsa dig om några av mina favoritställen här på ön, där du både kan shoppa lite och fika.

En kombination som jag gillar mycket. Men du hittar också längre ned cafétips som  ligger intill intressanta platser som Himmelsberga museum, Solliden , slottsruinen mfl. samt andra tips på vad man kan göra på Öland.

Agnes Café och butik, ligger i Gillberga nära Löttorp på norra Öland. Några bekanta till oss , en familj från vår stad i Stockholms trakten som har flyttat ned till ön permanent för några år sedan och har öppnat detta fantastiska ställe. Namnet är från deras yngsta dotter Agnes.

Här kan du få ett fat med 5 sortes kakor /kaffebröd och kaffe i riktiga koppar. Du sitter i en vackert inredd miljö under tak eller ute på gården

öland Agnes-Cafe-CC-81-O-CC-88land-2

Öland Cafe-Agnes

Agnes-IMG_1714

Göra på Öland

 

Gårdby Cafe´, lanthandel och butik. Ligger på södra Öland vid Färjestaden. En lanthandel från 20 talet som idag fungerar både som butik och Café. Man kan sitta i deras vackra trädgård om det är fint väder annars inne. Bredvid finns små butiker med inredning och kläder.

Gårdby Ga-CC-8Ardby-lanthandel-O-CC-88land-2

Göra på Öland

Gårdby Ga-CC-8Ardby-lanthandel-O-CC-88land-3

Gårdby Ga-CC-8Ardby-lanthandel-O-CC-88land-4

Mittbrodts inredningsbutik och nyöppnat Café som ligger vägg i vägg . Det finns i Borgholm . Butiken har kvalitetsmöbler och inredning i små rum som alla är personligt inredda med möbler och interiör blandat. På deras innegård kan man sedan hitta ett nyöppnat Café som inte tillhör Mittbrodts men man skulle kunna tro det. Där serverar de gott hemlagat kaffebröd och lätta maträtter.

Mitt-IMG_1631

mitt-IMG_1635

Mitt-IMG_1640

Mitt-IMG_1643

 

. Här hittar du 5 supermysiga ställen som jag skrivit och berättat om som ligger intill intressanta platser att besöka.

Förutom dessa platser brukar vi ta barnen på Gokart, Kamelridning i Alböke, Kvällsdopp i vackra Djupvik eller morgondopp. Trollskogen på Norra öland, minigolf såklart och vanlig golf spelar vi också. Badplaserna är många! Vackra sandstränder i Böda eller Köpingsvik eller stenstrand i Sandvik och Djupvik för att nämna några platser. Konserter i Borgholmsslottsruin, Viktoriadagen eller allsång på Torget. Här är några av de saker man kan göra på Öland.

 

 

Har du besökt något av dessa ställen på Öland?

Pernilla

 

 

About the author

Pernilla

8 Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: