mat dryck bakverk Recept

Gott ljust formbröd

Written by Pernilla

Ett gott hembakt bröd! Det är inte mycket som slår det i mitt tycke. Det är inte heller särskilt svårt att göra.

Här kommer ett recept på ett klassiskt ljust formbröd som faller de flesta i smaken.

 

 

Receptet är för 2 st

50g jäst

75 g smör

5 dl mjölk

1 ägg

1 tsk salt

ca13 dl vetemjöl

Gör så här:

smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm vätskan till 37 grader

Lös upp jästen med lite av vätskan och häll sedan på resten. Arbeta in ägg, salt och det mesta avvetemjölet

Arbeta degen smidig. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två bitar och rulla dem till längder

Lägg längderna i två smorda brödformar ( ca 1,5 liter)

Låt bröden jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 200 grader

Grädda dem längst ned i ugnen i 30 min.

 

Saker till baket;

collaget innehåller reklamlänkar

 

 

 

 

 

 

 

Bakset i tre delat hittar du här

Shun Classic bread knife hittar du här  (perfekta julklappen till mannen i köket! De älskar bra knivar:))

Himla kökshandduk hittar du här

Skärbräda House Doctor hittar du här

🖤

Pernilla

About the author

Pernilla

1 Comment

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: