Inredning Inredning och blommor vardagsrum

Gråa väggar i vardagsrummet, före och efter bilder

Written by Pernilla

Jag har länge velat göra om vår vägg i vardagsrummet och nu blev det av. Vi har målat hall och kökets väggar i grått och nu blev det även gråa väggar i vardagsrummet.  Färgen heter Palette & Co och kommer härifrån. En mycket prisvärd färg som är otroligt lätt att måla med måste jag säga.

Fick lite målarhjälp av kontrollfreaket maken , då han inte litar på min noggranhet haha. men det är ju bara tacka och ta emot. Jag målade dock dotterns rum och det blev jättefint det med.

Vi målade med grundfärg först och därefteter tog vi färgmålningen med Palette som har en övermålningsbar torktid på tre timmar. Två lager med färgen räckte.

Väldigt lätt att snabbt förändra ett rum snabbt med denna färg.

Många undrar om man kan måla direkt på tapet, utan att ta bort den. Ja det kan man förutsatt att den sitter bra. Jag har varit med om att tapeten släppt när vi börjat måla och då är det bara att ta bort tapeten och slipa ned den. Det var inga problem alls denna gång i de rummen vi målade nu.

Det kan bli bubblor när man målar men de brukar lägga sig efter färgen torkat.

Är det en bubbla i tapeten innan eller att den sitter lite löst någonstans så rekommenderar jag att man slipar ned just där och ev spacklar över små hål och ojämnheter innan man målar.

Är det en vägg som är målad innan bör den tvättas ren först sen är det bara att måla på. Väldigt enkelt.

graa vaggar

Gråa väggar Soffan kommer från Sweef


image image image imageimage

Nu är det bara frågan vad jag vill ha på väggen bakom soffan. Ska fundera lite på det och låta det smälta in successivt.

Ännu en ledig dag. Ska träna och senare blir det middag och bio med några vänninor.

Är du också ledig idag?

Pernilla

About the author

Pernilla

5 Comments

  • Urflott verkligen!
    Älskar grått:)
    Å fick den fina Klong gloria i julklapp av min man… Jepp, blev så glad att jag började gråta;-)
    Kraaaam Anna, som inte är ledig då 😉

  • Så fint! Lite sårt tyvärr att se den grå färgen på bild men så blir det ju alltid. Jag ska planera för omtag av vårt vardagsrum men vet ej ännu om det blir tapet eller målning. Just för att jag fasar lite för det där som du beskriver om att måla på tapet…. jag blir så himla petnoga med och vill ha det bra och så håller man på i evigheter. Så jag tänkte leja bort det denna gång. Men då måste man ju veta hur man vill ha det 🙂 Vi har grått sen l10 år på flera andra ställen, funderar på att hitta en greige färg så det passar med möblerna som går i beige… Många beslut och inte hann de ske nu heller fastän jag varit ledig två dagar, nu blir det jobb i två. Kram

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: