Uncategorized

Helgens funderingar och ett Netflixtips

Written by Pernilla

 

Enjoying Sunday evening….

Startade dagen härligt också med gympass och kaffe på stan, avslutar med en SPA stund och att se på den spanska Netflix serien La Casa de Papel.

 

 

Hej på er! Hoppas ni haft en fin helg!

I helgen var vi och tittade på ny bil till maken. Det är inte lätt det där med att välja bil nu när de nya reglerna kommer att komma med miljözoner, premier och bestraffningar. Det finns inte jättemånga elbilar att välja på än. Det kommer att komma om något år eller så men nu är det ett mellanår nu när vi skall byta bil tyvärr.

 

En annan sak som förändrats och påverkar oss är amorteringskravet.  Det påverkar barnens möjlighet till egen bostad. Har en som vill flytta hemifrån nu och två till om några år. När man bor i Stockholm krävs en inkomst på minst 44 000 för att ha råd med en 1a med nya amorteringskravet. Det läste jag i Svenska dagbladet som räknat fram kostnaden i olika städer. Bor man i Malmö räcker det med 16000kr.

Sedan tillkommer insatsen som de måste spara ihop till också , ingen liten summa, och dessutom måste de ha fast anställning för att få lån. Hur sjutton går den ekvationen ihop när man är ung och kanske nyexaminerad, det dröjer innan ungdomarna kan få egen lägenhet. Gissar att andrahandsuthyrningen kommer öka rejält!

Ja sådant har vi diskuterar och funderat på i helgen 🙂

 

Pernilla

About the author

Pernilla

3 Comments

  • Hej du, intressanta funderingar. Min man valde köpa loss sin tjänstebil, en Audi A5 diesel, då han varit nöjd med den och ny tjänstebil blev dyrare. Det är en ”ren” diesel och drar 0,5 milen, vilket känns som bra alternativ ändå och dieselbilarna kanske fått oförtjänt dålig kritik på sistone.
    Min son köpte en bostadsrätt för ett tag sedan, har kollat massor o denna blev rimlig i pris – dock fick jag gå in som medsökande. Nu är detta i E-tuna så priserna är rimliga, han kommer klara sig utmärkt med sin månadskostnad, kunna amortera och ha råd med annat. Håller verkligen med om svårigheterna med boende för unga, även i vår stad är det jätteproblem med tillgången och det byggs en massa nytt som blir alldeles för dyrt. Om du sedan studerat ska studielån betalas – det är tufft då du kanske inte alls har en lön som går ihop sig i början på en karriär, eller kanske inte någonsin om det inte går att få bostad på normalt sätt. Helt klart bekymmersamt! Får se om det blir en valfråga senare i år. Kram Milla

    • Vi har ocksåfunderat på att köpa loss bilen, kanske ett alternativ för oss också. Skönt att din son fått sin egen bostadsrätt! Tack för att du delar dina erfarenheter. Kram kram

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: