Uncategorized

Historisk och Samtida design -Svenskt tenn i samarbete med Flos

Written by Pernilla

I går invigdes utställningen Historisk och Samtida Design

En utställning där både nylanseringar och nya produkter visas för första gången. Bland annat har Michael Anastassiades formgivit tre nya lampor för Svenskt Tenn, producerade av FLOS.

Ett spännande samarbete där Anastassiades ritat lampor exklusivt för Svenskt Tenn, producerade av FLOS. Dialogen och tankarna kring samarbetet har pågått en längre tid och en nyckelfaktor som bidrog till att Mr Gandini, vd på FLOS, ville göra detta upplägg är att Svenskt Tenn ägs av en stiftelse och att allt det överskott som företaget genererar går till forskning, säger Thommy Bindefeld, marknadschef och kreativt ansvarig.

To Be Perfectly Frank

Redan 2013 gjorde Svenskt Tenn ett samarbete med Michael Anastassiades genom utställningen To Be Perfectly Frank där bland annat Anastassiades lampa Flight, tillverkad med handsydd sidenskärm, presenterades i limiterad upplaga. Tack vare mindre produktjusteringar och framförallt genom FLOS unika produktionsteknik, som kan liknas vid att spinna socker, kommer nu Flight tillbaka. Samtidigt har bordslampan vidareutvecklats till en familj bestående av hängande taklampa och en fast takarmatur.

Lansering av nytt soffbord

Till utställningen Historisk och Samtida design lanseras även ett nytt soffbord ritat av arkitekten Per Öberg och som är hantverksmässigt tillverkat i en metallverkstad i Skellefteå. Av den unga norska formgivaren Marianne Andersen, som tidigare ritat serien Gömma i tenn för Svenskt Tenn, lanseras nu två mindre runda sideboard i metall, laserskurna och hantverksmässigt tillverkade i en smedja i Sörmland.

Gamla och nya produkter bildar tillsammans en vacker helhet. Det är så de fortsätter att utveckla Svenskt Tenn, genom att blanda historia och samtid. Det är en viktig del av det arv vi förvaltar från grundaren Estrid Ericson, säger Thommy Bindefeld.

Förutom Flight-kollektion så nylanseras även soffbordet Lidingö av Anastassiades som ursprungligen ritades till utställningen 2013.

 

Utställningen Historisk och Samtida design står mellan den 14 augusti och den 16 september i Strandvägsgalleriet på Svenskt Tenn.

Flight kommer även att finnas till försäljning internationellt via FLOS och deras egna kanaler. Så har ni vägarna förbi Svenskt Tenn denna tid , kika in på denna fina utställning!

<3

Pernilla

 

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: