Uncategorized

Reklamsamarbete med Folktanvården

Minns ni flourtanten i skolan? Hon har hjälpt många från att slippa hål i tänderna. Man kunde välja blå, gul eller röd kopp:) Det är en lyx som vi har i Sverige att få regelbundna tandläkarbesök gratis för barn.

Förutom att tänderna blir fula och att man kan få hål som gör ont är det bra även av andra skäl att hålla god munhygien. Man har sett samband med flera sjukdomar och dålig munhygien nämligen, tandfloran t.ex. hjärtkärl sjukdomar, stroke, diabetes och luftvägssjukdomar. Den förebyggande tandhälsovården är därför viktig  även av detta skäl för att bibehålla en bra hälsa. Så besöken och munhygienkontrollerna hos tandläkaren och tandhygienisten är ytterst viktiga.

Jag själv går regelbundet till tandläkaren och tandhygienisten, även om jag inte tycker om det för jag tycker det är väldigt obehagligt måste jag säga. Men ju längre jag får behålla mina egna tänder ju gladare kommer jag att vara.

I detta inlägg förekommer reklam från Folktanvården. Texten är min egen.

 

Pernilla

 

About the author

Pernilla

1 Comment

  • Ja tack och lov för folktandvården. Jag går också regelbundet har en typ av försäkring eller frisktandvård och betalar lite varje månad. Då känns det inte så jobbigt om det skulle bli något stort. Försöker vara duktig med tandstickor/borstar för att slippa tandsten. Kraam Pia

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: