Lifestyle

Inpackning för torrt frissigt och lockigt hår

För mig är det viktigt med bra produkter för torrt hår. Nu har jag testat dessa produkter som är bra för torrt hår och kommer nu skriva om hur jag tyckte att de var för mitt hår.

Jag har mycket torrt hår. Lockigt frissigt och torrt.

Jag behöver hjälp med frissigheten och få lockarna att framträda och att håret ser mjukt lent och glansigt ut.

Så här gjorde jag jämförelsen;

Jag jämför tre olika inpackningar med varandra. Alla bra för lockigt, torrt och frissigt hår på något sätt.
Samma schampo används vid varje behandling så att det inte skall påverka ” testet”Schampot är från Maria Nila och heter Structure Repair Schampo och är bra för skadade, torra och kemiskt behandlade hår och som bygger upp och stärker hårets struktur och ger fukt.

Referensprodukt

K 18 är produkten som jag utgår ifrån. Den produkten är fantastiskt bra och mitt hår blir som återställt, mjukt, lent och jättefina lockar får jag när jag använder den i mitt hår.

Betyg: +++++!

Mitt hår jämförs efter varje inpackning med känslan och utseendet från att jag behandlat håret med k 18. På så sätt märker jag om inpackningen fungerar bra mot mitt torra hår, ger fukt och näring och att jag får fina lockar. Den finns i små förpackningar om man vill prova eller bara köpa små förpackningar åt gången här eftersom det kostar en slant. Eller så köper man en större förpackning direkt här.

K18 kan man använda i håret var 3e 4e tvätt efter att man initierat behandlingen som man ska. Jag behöver inpackning i mitt hår efter varje tvätt så jag vill hitta andra bra produkter att varva med.


Testprodukter

Märket weDo/ Professional är ett nytt eko-etiskt varumärke som erbjuder veganska, cruelty free och 100 % återvinningsbara produkter med få och noga utvalda ingredienser.Jag ville testa detta märke då det förutom är eko-etiskt också är utvecklat i samarbete med forskare och frisörer på Wella Professionals hårvårdslab.

weDo overnight treatment

En vegansk produkt som skall vara bra för både torrt och lockigt hår. Vårdar på djupet och reparerar under natten och är tänkt för skadat hår som behöver repareras och behöver näring.

Utlåtande:

Doft: luktar gott! rent och fräscht.

Pris:249 (90 ml)

Låter det verka över natten som det står. Blir direkt mjukt och lent direkt efter men spraybalsam behövs för att kunna kamma ut håret.

Jämfört med k 18 får jag inte lika mjukt och lent hår och inte lika fina lockar med stuns i men håret blir mjukt och lent och jag får lockigt hår så som det står i beskrivningen. Att ha det kvar i håret som det står att man kan ha känns däremot inte bra för håret känns fett så att skölja ur det känns bäst. Priset är ok tycker jag. Väldigt bra för att få fram lockarna och frissigheten men mindre bra på att göra håret mjukt och lent, därav betyget.

Mitt Betyg

Mjukgörande:++

frissighet: ++++

Lockar: ++++

Doft: ++++

Pris: ++

weDo moisture shine mask

Denna mask ska vårda håret intensivt så att det det blir mjukt och glansigt utan frissighet. Innehåller naturligt aktiverat rooibos-extrakt och murumuru-smör. 
Bra för strävt , matt och frissigt hår.

Pris: 229kr 150 ml


Utlåtande:

Doft: luktar väldigt gott! Men bara en ren och fräsch doft!

Låter det verka 3-5 min

Känns mjukt och fint men jag behöver ha spraybalsam i efter för att kunna kamma ut håret men i övrigt känns håret mycket bra och doftar ljuvligt rent och gott. Ett extra + för doften.

När håret torkat får jag ok lockar och det ser friskt och glansigt ut.

Betyg

mjukgörande : +++

frissighet: +++

Lockar: +++

doft : +++++

pris: +++

True soft hairmask

Maria Nila är ett hårvårdsmärke som tar hänsyn till djur, natur och ditt hår. Maria Nila är 100% veganskt och cruelty free. En skonsam behandling för torrt hår som återfuktar, ger näring och ett silkesmjukt resultat. Arganolja motverkar frissighet samt statisk elektricitet och tillför glans. 

Utlåtande:

Doft: luktar ganska neutralt.

Låter verka i 3 min. ( för en bättre djupare effekt kan man låta det verka i 5-10 min)

Känns direkt mjukt och lent. Behöver ej balsam efter för att kamma ut håret. Mycket prisvärt!

Håret blir glansigt och fint när det torkat. Lite synd att det inte doftar som we/Do shine mask men det är mer effektivt på att göra håret mjukt och lent. We/Do shine och detta får båda samma betyg då de är lika bra på frissighet och på själva mjukgörandet men detta är billigare och we/ Do luktar godare.

Pris: 279kr/250 ml

Betyg

Mjukgörande :++++

frissighet : +++

Lockar: +++

Doft: +++

Pris: ++++

Hoppas denna jämförelse kunde hjälpa dig lite att välja produkt för ditt hår.


Här ser du hur mitt hår ser ut när det är lockigt och ej fönat eller stylat med värmeverktyg. Mina naturliga lockar.

När det är stylat med värmeverktyg och mjukt och lent ser det ut så här

About the author

lifessilverlining@gmail.com

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: