Inredning

Inrednings tips till hyreslägenheten


Att inreda en hyreslägenhet utan att spendera för mycket pengar

Sponsrad artikel

Eftersom du troligtvis förr eller senare kommer att lämna din hyreslägenhet är det inte värt att spendera allt för mycket pengar. Det betyder dock inte att du inte kan göra din bostad till din egen och vara kreativ under tiden. Så vilka enkla och prisvärda uppgraderingar kan man göra i sin hyreslägenhet?

Nedan kommer jag att lista några av de detaljer man faktiskt får göra i hyreslägenheter. Du bör dock vara uppmärksam på att reglerna skiljer sig från hyresvärd till hyresvärd. Hyr du privat, exempelvis via uthyrningsportal.se, så ska du alltid fråga din hyresvärd innan du gör något. Hyr du via en hyresrättsförening kan det räcka med att läsa dig till vad du får och inte får göra på deras hemsida.

Piffa upp väggarna

Du har rätt till att både måla och tapetsera i din hyreslägenhet så länge färgen inte är avvikande. Med det sagt kan du absolut piffa upp väggarna utan att hamna i trubbel. Genom att måla väggarna på nytt kan du få din hyreslägenhet att se ny och fräsch ut utan att spräcka din budget. Många hyresvärdar betalar dessutom gärna för färgen om du utför jobbet åt dem!

Dekorera med växter överallt

Om din lägenhet ser tom och tråkig ut beror det säkert på att det saknas växter! Genom att införskaffa växter och blommor och placera dem runtom i hemmet kommer din lägenhet att se fräsch och mysig ut. Du behöver dessutom inte spendera allt för mycket pengar på växter. Varför inte bara köpa några sticklingar och plantera dem själv?


Häng upp tavlor på väggarna

Förutom att dekorera med växter kan du även ge liv till din hyreslägenhet genom att hänga upp tavlor på väggarna! Här är det dock viktigt att först höra med din hyresvärd. Många hyresvärdar tillåter inte att man gör hål i väggen. Men oroa dig inte, du kan hänga upp tavlor på väggen med självhäftande spik! Då slipper du förstöra väggarna.

Glöm inte vikten av belysning

Sist men inte minst så får du givetvis belysa din hyreslägenhet så mycket du vill. Belysning ger stämning, så se till att inreda med fina, mindre lampor i de olika rummen i lägenheten. Håll dig till en taklampa per rum, och gärna mattade glödlampor för att det inte ska lysa för starkt. Vill du installera fler lampor i taket än vad det finns uttag bör du höra med din hyresvärd först för att inte skapa några problem.

About the author

lifessilverlining@gmail.com

1 Comment

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: