Inredning

Inredningsnyhet; Voice lanserar möbelkollektion

Written by Pernilla

 

Voice lanserar en både tidlös och nyskapande möbelkollektion
Nu under Stockholm Design Week 2018 lanserar det svenska designvarumärket Voice, berömda för sina smarta förvaringslösningar, ett helt nytt sortiment med funktionella och vackra möbler formgivna av Nina Jobs, designduon Cate & Nelson samt Mattias Stenberg.

Det var trevligt att lyssna vid en pressfrukost idag på de olika duktiga formgivarnas tankar med de möbler de skapat

Inspirationen för årets kollektion är hämtad från modeindustrins begrepp ”essentials” – vilket enklast kan beskrivas som basplagg, eller i Voices fall möbler som är avskalade i sin form men samtidigt eleganta och tidlösa och med mycket fokus på material- och hantverkskänsla.
Mattias Stenberg har i sin roll som Voices nya Creative Advisor lett utvecklingen av nylanseringen, där han har definierat och samordnat den visuella bilden av varumärket Voice – från produkter till framtoning i bildmaterial.

Chamfer Sideboard
Chamfer Sideboard är en öppen och mångsidig förvaring formgiven av Mattias Stenberg. Tanken är att den ska kunna användas som den är eller staplas två på varandra för att skapa en modern hylla eller rumsavdelare. Chamfer Sideboard lanseras i två längder och material, amerikansk askfaner och lackad MDF.
– Chamfer Sideboard kan fungera som antingen ett soffbord eller förvaring.

Pris: från 9 950 SEK


Chamfer Cabinet
Chamfer Cabinet är ett funktionellt och elegant skåp formgivet av Mattias Stenberg, med fasade kanter runt dörrarna och möbelfot. Chamfer Cabinet lanseras i 15 olika storlekar, i naturell eller pigmenterad amerikansk askfaner eller lackerad MDF i vit eller sand. Seriens modeller med dörrar har en push-to-open funktion, medan det största är med skjutdörrar. De lägre cabinet skåpen finns även som väggmonterat alternativ eller kan förses med bygelben.

Pris: från 8 450 SEK

Norm
En tidlös möbel som är förankrad i designhistorien men samtidigt blickar framåt och är relevant idag. Det var målsättningen bakom Norm, som är en väldimensionerad möbel som går att använda både som dagbädd och soffa med underrede i amerikansk ask och ben i lackerad metall. De lösa ryggplymåerna gör även att Norm lätt kan göras om från dagbädd till soffa efter behov. Välj antal kuddar och klädsel i textil, läder eller nubuck. Norm är formgiven av Mattias Stenberg.

Pris: från 24 450 SEK

Black och Cognac

Bowie
En modern sittpall formgiven av Mattias Stenberg. Bowie är formgiven med en strukturell lätthet som ger den en stark karaktär och levereras med tre olika stomalternativ i svartlack,slät sandlack eller blästrad rostfritt stål. Välj mellan klädsel i textil, skinn eller nubuck.

Pris: från 5 990 SEK


Tre
Tre är en fristående, öppen hylla designad av Nina Jobs. Formgiven i amerikansk naturfärgad ask alternativt i pigmenterad svartblå ask, med hyllplan i lackerad metall skapar Tre en känsla av stabilitet samtidigt som den ger ett intryck av lätthet. Tre lanseras i fyra höjder, där de kan användas enskilt eller t ex kombineras i olika storlekar med hjälp av kopplingsbeslag.

Pris: från 6 950 SEK

Levier
Levier är ett innovativt, elegant väggmonterat hyllsystem i amerikansk ask formgiven av designduon Cate & Nelson. Formgiven med dolda konsoler skapar Levier känslan av att den svävar fritt emot väggen. Levier lanseras i tre bredder och tre höjder, välj en av sex standardkonfigurationer eller anpassa för din egen design.

Pris: från 5 950 SEK

 

Aino
Aino är tillverkad i ask, träslaget som så ofta använts i klassisk skandinavisk design – inte minst av designers som Alvar Aalto och Bruno Mathsson. Aino är en mångsidig och mobil förvaringskorg i formpressad amerikansk ask formgiven av Mattias Stenberg. Aino levereras med lackerade metallstycken i färgerna sand eller svart med matchande silikonfötter som placeras under korgen, vilket gör det smidigt att stapla dem på varandra.

Pris: 1 990 SEK

 

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: