Inredning Inredning och blommor PRESS pressevent

Inredningstrender 2017

Written by Pernilla

Inredningstrender 2017

Snart kommer den stora trenddagen att presentera vilka inredningstrender som gäller 2017.

Här kommer ett smakprov eller en liten kort summering av vad man har sett hittills av trenderna som gäller för nästa år.inredningstrender 2017


Peter Pan
2017 flyr vi verkligheten, till Neverland. Vi vägrar växa upp och vi vågar ha bröllopsklänning på oss en vanlig måndag. Inredningen är 70-talsinspirerad med en touch av maximalism. Färger som rosa, senapsgult, rött och ljusblått, på gränsen till barnsligt och kitschigt. Fransar, 70-talsarmaturer och krukväxter som monstera. Det androgyna och lekfulla är nyckeln.

trend1610210102-1

Old is the new Black
Äldre fotomodeller, äldre varumärken som uppdaterat sig och en äldre atmosfär. Mörkt, brunt trä med svarta detaljer. Kanske med en skarp accentfärg som i interiörerna i Havanna på Kuba. Intensivt grönt. Vita kakelväggar som bröstpanel med mörka golv och grönt upp över taket. Äldre redskap i köket för att få den rätta ”crafted kitchen”-känslan. Vit metall och cognacsfärgat. Årets inrednings-måste är oljemålningen.

trend-2

Kelim Kinship
Rött, sandfärgat, brunt, äggskalsvitt och inslag av denimblått. Mellanöstern och Afrika intresserar och fascinerar oss. Kelimmattor och hantverk, tunga möbler och detaljer ser ut som om de är gjorda av ursprungsbefolkningen. Keramik och vävd textil med struktur är nyckelmaterial, men här finns även exotiska krukväxter.

trend1610210047-1

trend1610210147-2

Superhero Supernature
Starka färger. Inslag av signalfärger som kleinblått, rött och gult, men även en parallell palett med fluorescerande färger i neonlila, neongult och neongrönt. Signalfärger kommer framför allt synas i grafisk form, medan det neonfärgade landar i inredningsdetaljer. Naturen fascinerar och blir närmast magisk i neonfärger. Stora krukväxter i textil. Sportkläder och natur. Naturen är viktig. Personer som vill rädda naturen som om de vore superhjältar.

trend-2017-2

Waste
Återbrukstrenden som bygger på engagemang. Nya återvinningstankar som till exempel kaffekoppar av kaffesump eller kontorsmöbler av återvunna husdelar. Alla designrelaterade aktiviteter 2017 kommer att handla om Waste på ett eller annat sätt. Kan vara nya material eller rena material som är enkla att återvinna.

Vilken trend av dessa faller dig mest i smaken? Eller är det en mix av alla 5 kanske?

Det är svårt att veta det där, men man faller ofta in i att det är snyggt det som man kanske tidigare inte tyckte var så fint. Se bara på kaktusen så trendig den blivit nu. För några år sedan ville ingen ha en kaktus.Eller blomman Monstrea som nu är så enormt poppis igen.

Pernilla

About the author

Pernilla

2 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: