Inredning

Inredningsvep- Servis från Jotex, soffa från Sweef och textilier från E Leijon

Written by Pernilla

EN HANDGJORD TERRAKOTTASERVIS MED MEDELHAVSTOUCH

I en vacker balans mellan terrakotta och havsblå glasyr tar nya servisen OCEAN en given plats på våra bord. Den nya servisen av bränd, röd lera är handgjord och bjuder därför på unika och vackra färgskiftningar produkterna emellan.

Inlägget innehåller reklamlänkar

Ocean-servisen tål såväl diskmaskin som microvågsugn, klarar minus 20 grader i frysen och är ugnsfast upp till 250 grader. Serien släpps online hos Jotex i december och  du hittar den här. Serien innehåller flera olika skålar, kaffekoppar, djupa tallrikar, assietter, mattallrikar samt en stor och en liten kanna.

Från möbelföretaget Sweef kommer den här fina sammetssoffan

Sammet har med sin lyxiga känsla och tidlösa design titulerats som årets trendigaste material. Paletten är grön och mustig på allt ifrån väggfärg till soffor. Sweef har flätat samman trenderna och ännu en gång skapat en möbel med karaktär. Räven bäddsoffa är deras senaste Compact Living lösning och är tillverkad i bland annat sammet.

Räven bäddsoffa är en nättare variant till sortimentets något mer svulstiga alternativ och funkar lika bra att bädda ut till säng som att slappa i framför tv:n. Den bäddas enkelt ut till en 1.40 säng med god förvaring undertill. Räven går att beställa i en sammetsklädsel utifrån önskad kulör samt i ett grått tyg med textur. Materialen är valda med omsorg för bästa möjliga komfort, kvalité och underhåll.

Sweef ville likt resterande av sina bäddsoffor skapa en möbel som vid en första anblick inte såg ut som en stereotyp bäddsoffa. Fokus har därför lagts på mindre detaljer som handsydd ingjutning i ryggen och nätta stålben som ger soffan en del av sitt nätta uttryck. Soffans  armstöd har dessutom gjorts smalare för att enklare följa stommens siluett utan att ta mer onödig plats. Med smarta förvaringsmöjligheter, medveten design och en nätt siluett är Räven en given kandidat i Compact Living djungeln.

 

 

Det svenska inredningsvarumärket E.Leijon presenterar en serie kuddar inspirerade av den nordiska naturen. Kuddarna ur kollektionen Nordic Stories kommer i modellerna Ash, Fern och Hydrangea, mönster i svala färgtoner som ger en rogivande känsla. Samtliga mönster är digitala fototryck på löv plockade och fotograferade av grundaren Emelie Leijon själv.

 

– Med kollektionen Nordic Stories vill jag fånga det sköra och organiska i naturen. Namnet kommer från de övervintrade bladen, som jag plockat från marken och som i stort sett bara har ”skelettet/trådverken” kvar. Jag tänker att varje löv har varsin unik historia att berätta som jag förmedlar genom kollektionen. Under min arbetsprocess fotar jag de löv jag plockat över ett ljusbord för att fånga deras transparanta och sköra struktur. Därefter arbetar jag med fotografierna i datorn för att få till just de färgtonerna som jag är ute efter innan de trycks på produkterna, berättar grundaren och designern Emelie Leijon.

Pernilla

 

 

 

About the author

Pernilla

1 Comment

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: