Doft o kosmetika Inredning

Tvättråd och klädvård för dig som gillar kläder- en liten guide

Written by Pernilla

I går berättade jag om Viktoria som grundade märket Washologi. Idag tänkte jag berätta lite mer om dessa tvättmedel och dessutom ge er tvättråd och en lite guide på hur man kan sköta sina kläder på bästa sätt. Ge råd för hur man tvättar sportkläder såväl som hur man kan tvätta Siden eller silke.

Anpassa tvättmedlet efter dina kläders behov

För att vårda och förlänga livscykeln på dina plagg använd rätt tvättmedel och överdosera inte, det mår varken kläderna eller miljön bra av. Använd doseringskoppen som medföljer.

För ömtåliga plagg och naturliga material som Ull, Kashmir, Siden och Spets kan du använda fintvätt utan enzymer eftersom dessa material är uppbyggda av proteiner. Fintvätt återfettar och vårdar materialets naturliga fibrer.

Tvättråd för Sporttvätt och funktionskläder

Tidigare visste jag inte riktigt hur jag skulle få rent mina funktionskläder men efter att ha provat Washologis sporttvätt blev jag hooked. Sporttvätt har en unik formula som tvättar rent från stark lukt och löser upp svettmolekyler så att de blir vattenlösliga redan vid 30 grader. Ett klassiskt tvättmedel har inte egenskapen att tvätta rent från fukt redan vid 30 grader och den sura doften gör sig påmind så fort plaggetblir varmt mot kroppen

För att behålla andas-funktionen tänk på att intetvätta för varmt och använd inte traditionellt mjukmedel som täpper till. Washologid mjukmedel sport är ett mjukmedel som är transparent och speciellt anpassar för funktiond och träningskläder som mjikgör, ger gid doft och även minskar statisk elektricitet

 

Korg Tine K och badrumsmatta Tine K

Linnevatten

Jag har inte varit van vid Linnevatten tidigare men det ör faktiskt riktigt användbart.

Man fräschar upp sina kläder med Linnevatten. Det räcker ofta att vädra plagg för att de skall bli fräscha igen. En nytvättad känsla får man då genom att spraya och fräscha upp sina kläder med ett linnevatten.

Washologis dofter är helt fantastiska! Så det är bara att välja vad du vill. Tänk dock på att spraya en bit ifrån plagget när det är sidenmaterial sådet inte blir fläckar.

Ett annat tips är att använda det vid strykning eller när du ångar dina kläder.

 


Vegetabiliska mjukmedel

 

Washologi,s mjukmedel är koncentrerade och innehåller inte onödiga kemikalier som färgämnen. De innehåller en vegetabilisk återfuktande mjukgörare samt skonsamma parfymer.

Mjukmedlet FIN som Washologi har är anpassat för kashmir, elestan, siden, spets och andra ömtåliga material. Mjukmedel motverkar elektricitet och lägger sig som balsam runt fibrerna så att damm inte fäster på materialet. Vilket är bra ur allergisynpunkt, något som jag faktiskt inte kände till.

 

Washologis tvättmedel hittar du Tex här 

Mina favorit dofter är denna  Bommulsblomma och den doft som heter henne och doftar Liljekonvalj, alltså helt ljuvlig!!!

Nu har Washologi kommit med nya dofter och även som tvål

 

Dofterna på handtvålen är två av WASHOLOGIs signaturdofter – HARMONI, en rogivande doft av lavendel och LÄNGTAN som har en naturlig och mjuk doft av bomullsblomma. Tvålarna innehåller vårdande aloe vera och är fria från färgämnen samt är biologiskt nedbrytbara. Ingen tillsatt polycyklisk musk finns i parfymen.

”Det känns roligt att kunna erbjuda fler väldoftande och miljövänliga produkter som kompletterar vårt sortiment”, säger Viktoria Widengren, grundare av WASHOLOGI by Viktoria. Mer om henne läser du i mitt förra inlägg här

Reseförpackningarna kommer i kategorierna Fintvätt och Sporttvätt.

Jag kan säga att efter jag började använda dessa tvättmedel , sköljmedel och linnevatten har det blivit riktigt roligt att tvätta, det känns riktigt lyxigt!

Inget slår väl doften av nytvättade lakan.

Jag hoppas du haft nytta av några av dessa tvättråd

 

<3

Pernilla

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: