Inredning Inredning och blommor Uncategorized

Klong oljelampa, Patina in da house

Written by Pernilla

En annan födelsedagspresent som jag fick var denna Klong oljelampa, Patina. Min käre make tyckte att jag skulle ha den, för att den skulle passa in bra med klongvasen som jag fick i present ett annat år.

Klong Oljelampa Patina är designad av  Broberg & Ridderstråle och finns att köpa här
Patina är tillverkad i rostfritt stål med kopparyta eller med lackerad yta. När man tar på lampans kopparyta uppstår avtryck i ett naturligt mönster som får objektet att leva. Tanken är att lampan ska få en vacker patina, beläggningen är ett minne av dess bruk och sammanhang.

Lampan finns i tre olika utföranden med måtten: Mini 80 x 280mm. Liten: 100 x 400 mm.  Stor: 170 x 400 mm. Den lilla och den stora oljelampan har en fransk kvalitetsbrännare och glasröret går att få i både frostat och i klart glas.

Klong Oljelampa påminner mig mycket om när jag var liten och vi satt hos min mormor på kvällarna på Öland och spelade kort. Vi satt i gillestugan och där fanns inte el, så då var oljelampor tända istället. Det doftade väldigt gott tyckte jag. Det tycker jag nu också. En speciell doft.

vardagsrum-20160616_6634

vardagsrum-20160616_6637

vardagsrum-20160616_6643

 

Jag tycker nog att den smälter bra in i den övriga miljön eftersom jag har mycket i den färgen. Jag är glad att maken gav mig denna helt oväntade present. Inget som jag alls har tänkt på själv vilket gör det lite roligare.

About the author

Pernilla

3 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: