hälsa Lifestyle

Leva utifrån sitt sanna jag -ett enkelt lyxigt liv

Written by Pernilla

En av de saker som jag värdesätter mycket är att kunna vara hemma utan att ha en massa bokat. Bara kunna njuta av att pyssla och vara med mig själv utan krav.

Att gå upp före alla andra och sitta själv med min kaffekopp i mörkret eller tystheten är enkel lyx för mig. Här hämtar jag min energi.

När jag var liten trivdes jag mycket med att gå hem till min mormor som alltid hade ett så fint och välkomnande hem. Något min mamma också alltid haft. Jag älskade att sitta där i tystheten och insupa den sköna känslan i det ombonade hemmet. Hos mormor fanns ett gökur som tickade tyst och rogivande. Jag minns också dofterna hemma hos min mamma och mormor som något jag tyckte om. Vid jul fanns hyacintdofter som välkomnade en i dörren. Så vill jag ha det hemma hos mig i dag också. Kanske är det därför jag uppskattar hemmet och inredning så mycket idag.

Min mormor och min mamma samlade också på vackra prydnadssaker och porslin. Något vi alltid drack ur på högtider men också på en enkel fika dukades det fina porslinet fram. Jag minns en väninna till min mormor berätta att hon alltid dukade finporslinet på kvällen till sig själv även när hon åt själv. Hon lyxade till de stunderna.

Jag har genom detta lärt mig att också se över hur jag spenderar mina dagar. Jag försöker svara ja på dessa frågor. Ser jag till att kunna njuta av mina stunder eller känner jag migtrött och utschasad? Har jag tid i min vardag att sitta och njuta en stund med min kaffe, vara med de jag tycker om och uppskattar som också ger mig energi och gör mig produktiv?

Jag har genom åren kommit fram till vad jag behöver för att leva nära mitt samma jag och i stillsam lyx. Jag har insett att jag är mycket av en introvert person som behöver hänta energi i mig själv.

Vi måste påminna oss själva om hur vi vill prioritera och leva våra liv så att vi ger oss själva tid till att njuta av våra liv när vi kan. Hur just du vill leva ditt liv kan se annorlunda ut mot mitt men det viktiga är att finna ut just det som är viktigt för just dig och vara sann mot sig själv.

Varför sparar vi på lyxen till speciella tillfällen istället för att leva bra varje dag. Självklart menar jag inte att man skall leva i lyx som kostar pengar men varför inte duka med finporslinet mitt i veckan som min mormors väninna gjorde? Bjud dig själv eller ihop med en vän på en lunch eller en fika med jämna mellanrum. Skaffa dig lyxiga lakan att sova på, eller härliga lyxiga hemmakläder att byta om till efter dagens jobb. Eller varför inte ge dig själv en härlig spa stund samtidigt som du lyssnar på skön musik en kväll i veckan.

Nedan har jag listat några saker som jag tycker ger mig enkel lyx i vardagen

  1. Cafe tid. Några gånger i veckan väljer jag ut ett favoritcafé där jag sätter mig med en kaffe och läser eller om jag har möjlighet så tar jag gärna med en vän dit. Jag har noga valt ut caféet där miljön är skön och det får gärna finnas bra bakverk. Även om jag numer är försiktig med att köpa bakverk ( det kan lätt bli för mycket) så kan jag lyxa på en pralin eller om det finns hembakta småkakor så tar jag det.
  2. Klä dig i Kläder du tycker om och känner dig fin i. Hemma går jag gärna i sköna mjukiskläder men väljer gärna fin velour och silke.
  3. Garderob med kläder för varje säsong. Känslan av att ha en garderob med kläder för varje tillfälle och som lätt går att hitta och överskådligt se i garderoben. FIna kläder gör det lätt att välja. Det ger en bra start på dagen att lätt veta vad man skall sätta på sig. Lyxig känsla att också ha några nya fina plagg som hänger framme.
  4. Skaffa en träningsrutin som fungerar och som du kan se fram emot. Vad man än gillar för träning så är det bra att hitta den rutin som passar en själv bäst. Jag gillar bäst att köra individuell gruppträning. Träning som jag kan köra själv med musik och tillsammans med andra.
  5. Läsa, tidningar med sådant som intresserar just dig. Fördjupa sig i vissa ämnen och intressen som du har. Jag prenumererar på onlinemagasin.
  6. Fyll hemmet med blommor och härliga dofter som välkomnar dig när du kommer hem eller till helgen. Och njut av skön musik. Jag tycker det är avkopplandemed skön loungemusik när jag kommer hem och lagar mat.
  7. Följ ditt egna schema.du kan lyxa till en onsdag, det måste inte vara på lördagen.
  8. planera resa eller andra trevligheter. Själva planerandet gör att du mår och känner dig bra.En sommarresa, en teater eller en brunch med vänner.
  9. skaffa en bra hudvårdsrutin. Något du ser fram emot på kvällen att njuta av innan du kanske tar en kopp te framför favoritserien. Härkan du läsa om min rutin
  10. Städhjälp är vardagslyx för mig också. Att komma hem till ett rent och städat hem är en skön känsla tycker jag

 

Har du några vardagslyx tips som du gillar?

🖤

Pernilla

About the author

Pernilla

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: