Mallorca, för garanterat fint sommarväder

Sommaren började väldigt fint, men nu tycks det bli mer blandat som vanligt. Kanske borde man börja fundera på en sol- och värmeförsäkring.

Jag kikar in på Vings hemsida och fastnar för kombinationen bad och stad i och kring Palma de Mallorca. Här har man garanterat fint sommarväder, shopping, restauranger, nöjen och bad i ett. Plus en möjlighet att göra intressanta utflykter och att ägna sig åt äventyrssporter.

I Playa de Palma finns många härliga hotell, som till exempel Sunprime Waterfront med pooler, spa, restaurang och lyxiga rum bara ett stenkast från stranden. Längs strandpromenaden och dess sidostråk finns allt man kan önska av en turistort och lite till. Kommunikationerna är dessutom goda med snabba förbindelser med såväl flygplatsen som Palma stad.

Inne i staden finns mycket att se och göra. Till exempel den exklusiva affärsgatan Jaime III, katedralen och Miró-museet. När det gäller restauranger hittar man allt från enkla tapasbarer till internationella stjärnkrogar. Vill man kan man även välja ett hotell här inne i stan, eller helt enkelt ta en weekend-resa hit.

Extra spännande tycker jag det är att Palma stad har så mycket att erbjuda vad gäller interiör, design och heminredning. Till exempel inredningsarkitekten Inigo Guells butik Viveca, som hyllats i pressen. Eller livsstils- och konceptbutiken Rialto Living, som drivs av svenskarna Klas Kall och Barbara Bergmann. Ett annat tips är restaurangen, vinbaren och livsstilsbutiken Living Dreams. Sedan finns det massor med vacker, intressant och spännande arkitektur att uppleva.

Själv är jag lite nyfiken på vad man kan hitta om man hyr en bil och kör runt på ön, som ju bara är ungefär fem mil tvärs över. Mallorca har massor av charmiga små byar och badvikar långt bortom de stora turiststråken. Vill man spela golf går det till och med att boka tider i förväg, via Ving. Känner man sig lite ungdomligare kan man bege sig till någon av surfstränderna. En av dem ligger för övrigt strax väster om Palma stad.

En annan fördel med Mallorca är att man kan välja mellan vanlig charter eller att flyga reguljärt. Det första är billigare, men det andra ger större flexibilitet och valfrihet både vad gäller tider och komfort. Speciellt kan det vara praktiskt om man försöker pussla ihop tiderna för en snabb weekend-resa.

Det är lätt att tänka på Mallorca som en enda lång sandstrand med tillhörande strandhotell. Sådant finns det förstås gott om. Men Mallis har så mycket mer och annat att erbjuda.

<3

Pernilla

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: