Inredning Lifestyle

Malmstenbutiken lanserar nya modeller av lampor med torkade växter

Malmstenbutiken lanserar åtta nya modeller av sina klassiska lampor med torkade växter i samarbete med formgivaren Eva Schildt

 

Kollektionen heter ’’Flora’’ och består av åtta modeller som har tagits fram i samarbete med formgivaren Eva Schildt och Örsjö Belysning.

En ny kollektion av dessa klassiska lampor med växtskärmar, som tillverkas för hand av Carl Malmstens barnbarnsbarn Vanja Sorbon Malmsten.Vanja lärde sig hantverket av sin morfar Egil Malmsten, son till Carl Malmsten. Hon plockar alla växter till lamporna själv!

Även om Malmstenbutiken säljer många andra lampor i både klassiska och moderna snitt, utgör växtskärmarna en viktig del av sortimentet.

 


De tidigare modellerna finns kvar och familjen får nu tillskott av åtta nya modeller – en bordslampa, en golvlampa i två storlekar, fyra olika takpendlar samt en takkrona – signerade Eva Schildt.

– Flora-lamporna är enkla i formen för att inte konkurrera med ’’huvudpersonerna’’ – växterna – utan ge dem en fin fond. Den lilla detaljen i mässing som vi har adderat har en varm ton och en glans som tillför något nytt och plockar upp ljuset från lampan, säger Eva Schildt.

Malmstenbutikens vd Jessika Hyltner Berättar att Vanja dessutom brukar hjälpa till med att restaurera äldre skärmar som har blivit skadade.

Lamporna finns endast att köpa från Malmstenbutiken i Stockholm. Där finns alla Carl Malmstens möbler som är i produktion, samt all kunskap och historia, samlat på ett och samma ställe. Kunderna kan också få hjälp med att klä om sina Malmstenmöbler, sy upp gardiner och att inreda sina hem eller företag. Malmstenbutiken har till exempel varit med och inrett The Berkeley Hotel i London.

Visst är de fina?

kram

Pernilla

About the author

lifessilverlining@gmail.com

3 Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: