Italien

Marknader runt Gardasjön

Written by Pernilla

Marknader runt Gardasjön

 

Varje dag mellan kl 8-13 pågår marknader runt Gardasjön. När man åker hit till Garda ska man gå på en lokal marknad tycker jag. En typisk härlig Italiensk stämning och du hittar fina prisvärda Italienska saker. Skinnväskor, läderbälten, snygga skor är några av sakerna man kan köpa. Givetvis är det skillnader här så gå ett varv först innan du bestämmer dig.

På Tisdagar är den största marknaden i Desenzano, den marknaden åkte  jag och barnen på båtutflykt till  från Sirmione där vi bor.

Ett marknadsschema:

Måndag: Sirmione (obs ej nere i centrala staden)

Tisdagar : Desenzano ( vid hamnen)

Onsdagar: Lazise

Torsdagar: Bardolino

Fredagar:Garda

Lördagar: Salo

Dessutom pågår även matmarknader på olika dagar, men dessa jag nu räknade upp säljer väskor, skor, kläder porslin och en massa annat trevligt.

 

Båt utflykten från Sirmione tar ca 30 min och kostar för 4 pers. ca 250kr.

Marknad-IMG_7429 Marknad-IMG_7441 Marknad-IMG_7442

Marknad-IMG_7410

Marknad-IMG_7445 Marknad-IMG_7446 Marknad-IMG_7447

Please jeans kopior var det mycket av detta år. Bra italienska skor går det att hitta och väskor i fint skinn. Men allt är inte skinn så det gäller att plocka ut gobitarna

Marknad-IMG_7451 Marknad-IMG_7456

Dottern hittade två par snygga jeansshorts för 200 Sek

Marknad-IMG_7463 Marknad-IMG_7464

När vi hade gått på vår marknadstur satte vi oss och åt lunch på vår favoritrestaurang i Desenzano innan vi for tillbaka igen. Det är inte svårt att hitta bra restauranger i dessa städer. Vi försöker dock ofta välja en som de inte tar betalt för dukat bord, många restauranger har det inkluderat nuförtiden.

Marknad-IMG_7470

En hatt köpte sig killarna. och jag hittade en snygg skinnväska som jag får visa er en annan dag:)

Marknad-IMG_7496

 

Vi gillar verkligen Desenzano så vi kommer ta en båtutflykt till dit och shoppa o äta gott, även idag. Men nu gör vi nog en kvällstur.

Ps. fler inlägg om våra resor i Italien hittar du om du söker i sökrutan på Italien. Här har jag lagt en länk till mina inlägg också

Pernilla

About the author

Pernilla

10 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: