Inredning PRESS

Mateus flaggskeppsbutik har öppnat i Stockholm

Written by Pernilla

Det svenska keramikvarumärket Mateus har vuxit snabbt de senaste åren och säljs idag över hela världen. 2018 firar Mateus, som grundades 1993, 25 år .I samband med det öppnar Mateus flaggskeppsbutik på Karlavägen i Stockholm. Butiken har inretts av Halleroed, som tidigare arbetat med projekt åt bland andra Arket, Acne Studios, Byredo och Nordiska Museet. 

Halleroad är kända för sina inrednings och arkitektur lösningar

Halleroed, som består av makarna Christian och Ruxandra Halleröd, är internationellt kända för sina uppseendeväckande lösningar för inredning och arkitektur. Studions fokus för den nya butikens inredningskoncept var att skapa ett nytt sätt att visa Mateus produkter och att fullt ut utnyttja den fantastiska rymden i lokalen. Som inspiration tittade man till exempel på en gammal betongfabrik i Spanien som omvandlats till en ateljé, och på flera andra olika verkstäder för keramik. 

Mateus produkter framhävs av interiören

– Produkterna är ju alla handgjorda och därför ville Halleroed framhäva känslan av hantverk och ateljé. Detta åstadkoms med tre stora monumentala bord och en väldigt lång bokhylla, allt i massiv furu vilket de tyckte både var en fin kontrast och en fin inramning till porslinet. Resten är ganska avskalat men de ville även addera värme och elegans till butiken genom att i den bakre delen skapa en lounge med olika naturfärgade linnetyg, rottingmöbler och lyxiga ullgardiner.

Den dubbla takhöjden i lokalen innebar att det fanns en väldigt stor potential för att åstadkomma en unik känsla.

Mateus
Stockholm 2018

Mateus
Stockholm 2018

Mateus
Januari 2018
Stockholm

Om Halleroed 
Halleroed bildades 1998 och arbetar med inredningar och arkitektur. Studion består av Christian och Ruxandra Halleröd. Halleroed är baserade i Stockholm men arbetar även internationellt, bland annat i Los Angeles, London, New York, Paris och Berlin. Halleroed gör projekt åt bland andra Arket, Acne Studios, Byredo, Frame, Engelbert, Axel Arigato, Totême och Nordiska Museet. www.halleroed.com

Om Mateus
Mateus grundades 1993 av Teresa Lundahl som, precis som hennes verksamhet, har en fot stadigt i två kulturer. Uppväxt i Portugal men boende i Sverige upptäckte hon hur färger, mönster och nya idéer blev allt mer välkomna i våra svenska hem. Eftersom hon vuxit upp i Portugal kändes det naturligt för henne att låta gammalt portugisisk hantverkskunnande möta sina egna erfarenheter av form och design från modevärlden. Hon ville ta keramiskt hantverk och porslin ur sin traditionella roll som visningsobjekt till levande konstföremål som förändras och utvecklas i takt med tiden. Mateus distribueras idag över hela världen och växer för varje år. Idag har Teresas dotter Filippa tagit ett kliv in i företaget och har under sina två år introducerat Bubbles Collection och senaste succén Urban Garden Collection. Idag arbetar mor och dotter tillsammans för skapa nya spännande kollektioner. www.mateus.se

Mateus porslin hittar du i flera olika butiker

Bland annat här och här (adlinks)

Önskar dig en toppenstart på veckan!

XX

Pernilla

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: