Lifestyle

Mattor som ger en lyxig känsla

Inlägget sker i samarbete med Trendrum

 

Mattor är något som betyder mycket för hur trevligt och ombonat ett hem känns. Det är viktigt vilket material de är i, hur stor mattan är och färgerna givetvis.

Mattfärg
Varma och naturnära färgskalan gillar jag mycket.

Jordnära färger och naturmaterial tar plats i hemmen och även för mattor är det mycket jordfärger som gäller.
Vi har lämnat det vita avskalade och går mot det mer naturliga, både kulör- och materialmässigt, vilket avspeglar sig även i  mattsortiment
Grått, naturvitt och beige bildar basen i hemmet. Hos trendrum hittar man många fina mattor 
i olika storlekar och material.

Nu har jag bytt ut mattan under matbordet till en matta i naturfärg som harmoniserar kanske lite mer i hemmet med de möbler som jag har. Jag är dock inte säker på om jag skall fortsätta ha den där sen, kanske hamnar den under soffgruppen så småningom . Mattan är i Viskos och du hittar den här. 

matbordet kommer härifrån Nimara Skåpet från här

 


Lyxig känsla med viskosmattor

På sistone har Viskosmattor blivit väldigt hett i svenska vardagsrum. Och det är inte så konstigt för det verkligen en fantastisk matta.

Lystern i en viskosmatta är fantastisk vilket bidrar till att en viskosmatta ger en gedigen exklusiv och lyxig känsla i hemmet.

 

Storleken på mattor

Förutom att materialet i mattan kan ge en ombonad och trevlig lyxkänsla är det viktigt att man har en tillräckligt stor matta under bordet eller soffgruppen.

Under bordet vill man gärna att stolarna kan dras ut utan att hamna utanför mattkanten. För matbord på 6-8 stolar är måttet på minst 2×300 mest optimalt.

Även under soffbordet är det lyxigt att ha en stor matta egentligen. Ju större matta ju lyxigare känsla skulle jag nog säga. För en 3 sits soffa bör mattan vara minst 170×240

Väljer man en matta under sängen bör den vara placerad 2/3 av sängen där 170×240 är helt ok men 200×300 är än mer perfekt.

Mattor som ger en lyxig känsla

Jag hoppas detta har gett dig lite mer känsla för hur du skall tänka gällande mattval.

Kram Pernilla

 

 

About the author

lifessilverlining@gmail.com

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: