Inredning

Med dessa 5 enkla tips kan du inreda en trädgård mysigt och bekvämt

Written by Pernilla

 

Detta inlägg sker i samarbete med lamp24.se . Reklamlänkar finns till Indiska och Newport

5 enkla tips på hur man kan inreda en trädgård mysigt och bekvämt

Nu när sommaren är här och vi har dessa vackra sommardagar så tillbringar man merparten av tiden utomhus istället för inne. Längtan efter en härlig utomhusmiljö är stor. Men jag tycker samtidigt det är viktigt att kunna lata sig och njuta i sin trädgård utan att behöva känna att det ger en massa måsten så jag har utgått från den lilla trädgården, den enkla och lättskötta.

Vad är det som gör att man får den där mysiga känslan i sin trädgård?

Jag har försökt hitta svaret på det och här kommer 5 bra och enkla tips på hur man kan göra.

1. Skapa rum i din trädgård

Överallt kan jag läsa om just detta att man skall skapa rum i sin trädgård. Det är något jag har tagit efter och det stämmer så bra med att det är något som gör sin trädgård och uteplats mysig när man vill inreda en trädgård.

Jag har olika rum i min trädgård utifrån olika behov och tider på dygnet.

En plats i trädgården där vi har vår trädgårdsgunga. Perfekt plats att sitta på kvällen meden kvällsdrink då vi har kvällssolen komma in mellan trädtopparna där så det är lagom skönt då. Men även på morgonen har vi morgonsol så när man vill sitta i morgonsol passar den platsen bra.

 

 

En annan plats vi har som vi trivs på under kvällen men även frukost om vi vill ha en solig frukost är i vår Loungedel

Här hittar du många fina utemöbler som dun just nu också kan hitta på REA . Så varför inte passa på och köp möblerna under reaperioden.

 

 

Nära denna loungedel har vi skapat vår rabatt med rosor och Pioner så vi kan njuta av att se detta härifrån.

Vi har hela 6 olika sittplatser runt om vårt hus. Alla platser anpassade efter olika behov och solläge.

Trädgårdsgungan ute i trädgården

Loungedel

Matbord under markis och en annan matgrupp som vi använder om vi är många gäster.Barnen vid ett bord och vuxna vid ett Tex.

Solstolar med litet bord intill en liten bubbelpool i sydvästläge

Litet cafebord på framsidan i nordost läge

 

2. Ha många växter, i rabatt och krukor

Växter skapar en mysig och trivsam känsla. Man måste inte ha stora rabatter, det räcker väl med en liten rabatt med blommor som är lättskötta. Vi har valt Pioner och Rosor framförallt. En rabatt vi bygger upp kontinuerligt.

Den är placerad nära huset för jag vet att det blir mycket lättare att sköta om den finns nära. Dessutom precis utanför vårt stora vardagsrumsfönster så vi kan se på den inifrån

Men blommor i krukor går också utmärkt. Stora krukor med lekastenar i botten och jord anpassad för krukor är viktigt så de inte torkar ut så lätt. Jag har valt rabattjord någongång när jag inte hade urnjord och det var stor skillnad jag var tvungen att vattna hela tiden för att deinte skulle torka ut.

 

3. Belysning

Detta är något vi ännu inte satsat så mycket på men som jag kommer att göra inom kort. Vi satte belysning på framsidan i marken och det var så vackert. Men jag skulle även vilja ha solcellslampor som lyser upp växterna vackert. Det finns så smarta lösningar för detta nu. Som dessa som styrs med en app. Du hittar dem hos lamp24.se Sen såklart även ljus på bordet Tex solcellslampor är perfekt att ha när det mörknar ute.

 

 

 

4.Plats för avkoppling

Viktigt förutom en matplats är att man har relaxstolar som man kan slänga ned sig i när man kommer hem efter jobbet tex. Har man inte möjlighet till pool kanske man kan ha en badtunna eller liknande men annars är det skönt bara med relaxstolar på en skuggig plats. Kanske under ett härligt parasoll.

 

5. Textilier

Ta fram mysiga kuddar, dynor och lägg några mattor på altanen så skapar man genast en mer ombonad känsla.

Dessa kuddar på en bänk ger genast en mer ombonad känsla

En hängmatta kanske eller en hammock att gunga i är också mysigt att ha när man vill inreda en trädgård. Nu finns mängder av möbler som man kan använda både ute och inne.  Denna stol är bara så mysig att hänga upp du hittar den här

 

 

 

Kram

Pernilla

 

 

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: