Melon och jordgubbssallad med fetaost som midsommarmat

 

Denna sallad är perfekt att ha som midsommarmat på buffebordet till midsommar, gärna ihop med en bit grillat. Det är många spännande smaker som möts i denna somriga fräscha sallad.

Jag hittade det i en tidning och receptet hittar du beskrivet längre ned. Jordgubbar, melon, rödlök Blandat med lite salta nötter ger en god smakkombination.

Jag gjorde salladen till min födelsedag i söndags och den var uppskattad

 

Ett vin som passar till salladen är Rio Clara Sauvignon blanc ( 6851) från Chile

 

Midsommarmat

 

På midsommarbordet måste det finnas klassiska rätter som sill, köttbullar, västerbottenpaj m.m såklart, men det är alltid kul med lite nya fräscha rätter. Har du tips på något du gillar till midsommarbordet? Eller är det något du absolut inte kan vara utan?

Midsommartårta tycker jag är viktigt också, du hittar i mitt förra inlägg och här Den är bra för man kan göra den i långpanna och förberedas i förväg, precis innan lägger man på vispad grädde och garnerar med jordgubbar bara.

Jag tror dock vi får äta vår midsommarmat under tak i år, som en vanlig Svensk sommar alltså:) Det ser nämligen ut att bli regn 🙁

Dansa runt stången med regnkläder om vädret inte hinner ändra sig.

<3

Pernilla

 

 

 

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: