Recept

Middags recept, Pulled pork

Written by Pernilla

Fick tips av en vän om ett gott recept som jag var tvungen att testa och som jag verkligen kan rekommendera er att göra. Köttet blir fantastiskt mört och fint och såsen till är väldigt smakrik och god
6 portioner
Ingredienser
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • cirka 1,2 kg benfri fläskkarré
Kryddblandning
  • 1 tsk korianderfrön
  • 2 tsk gula senapsfrön
  • 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk råströsocker
Sås
  • Sky och lök från stekningen
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk hackad persilja
  1. Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan. Skala och krossa vitlöken med kniven och lägg bland lökbitarna.
  2. Stöt korianderfrön, senaps­frön och svartpepparkorn i morteln. Blanda med salt, paprikapulver, chilipeppar, ingefära och socker i en skål.
  3. Snitta karrén på längden med en kniv, på ett par ställen och gnid in kryddorna i köttet. Lägg köttet på löken i grytan och lägg på locket. Ställ in grytan på gallret i ugnen vid 150 grader. Låt stå cirka 5 timmar, tills köttet kan dras isär med en gaffel.
  4. Ta upp köttet och mixa skyn med löken tillsammans med passerade tomater, vinäger och persilja till en sås.
Glad fredag!
XX
Pernilla

About the author

Pernilla

9 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: