Italien Resa

Några sevärdheter och hotelltips i Rom

Written by Pernilla

Några fantastiska dagar i Rom har jag nyligen haft. En konferens som även bjudit på lite kultur och nöje. Vi fick guidade turer i Rom där vi fick lära oss mer om staden än bara njuta av hur vacker den är. Jag tänkte därför bjuda på några sevärdheter och hotelltips från Rom

Väldigt smart guidning där guiden delade ut små walkietalkies med öronsnäcka till så vi kunde lyssna väldigt bra på allt utan att behöva anstränga sig och stå nära.

 

IMG_1526

 

IMG_1543

Som ni ser är det ganska kallt i Rom denna tid på året. Nu var det tydligen ovanligt kallt för årstiden sa de. Jag hade min kappa på mig på kvällen och det behövdes, det var runt 0 grader på kvällen och på dagen var det ca 8-10 grader. Men folk satt ute på uteserveringar ändå, för restaurangerna hade värmare på.

IMG_1550

IMG_1534Trevifontänen i barockstil kan man gå till och slänga i mynt för att önska sig saker. Om turisten kastar ett mynt över axeln i fontänen betyder det en önskan om att komma tillbaka till vackra Rom. Två mynt betyder att träffa en partner i Rom att ha roligt med och tre mynt betyder önskan att gifta sig med denna partner. vår guide berättade att hon inte lyckats med det, hon har ännu inte hittat någon ” pappa bear” som hon sa:)

 

Spanka trappan leder upp till kyrkan Santissima Trinita dei Monit, det är en trappa med 138 trappsteg. Perfekt att köra sitt morgon pass och springa upp och ned här:)

IMG_1542


IMG_1533

Området runt spanska trappan är vackert med torget Piazza di Spagna bland annat.

 

Sen har vi Pantheon det 2000 år gamla templet som är ett av de största monumenten till romarikets makt. Den berömde romerska kejsaren Hadrianus anlade detta tempel som vi ser idag 126 e.kr.

Byggnaden uppfördes som ett tempel till romarrikets gudar. Pantheon betyder ” för alla gudar”

Fantastiskt vackert!!


IMG_1540 IMG_1541 IMG_1546 IMG_1552

 

Vi bodde precis bredvid Pantheon på ett supertrevligt och mysigt hotell som jag varmt rekommenderar!

Otroligt trevlig personal här och väldigt fint med bra läge utan att det är för dyrt. Här ser ni entrén på hotellet. Det dubbelrum kostar ca 2000kr per natt , möjligen dyrare under högsäsong. Du kan boka det här och sök på Albergo Del Senato för att få fram detta hotell.

IMG_1527

I nästa inlägg kommer jag ge lite tips på restauranger, cafeér mm. Nu skall jag rusa till gymmet och köra ett bodypumppass. Kan behövas efter denna resa med all god mat och dryck man intagit:)

Pernilla

About the author

Pernilla

3 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: