Inredning

Nytt inredningssvep med nyheter från Alessi, Svenskt Tenn och Sweef

Written by Pernilla

Lite gott och blandat med nyheter från inredningsvärlden kommer här. Nya dofter för hemmet, får vi någonsin nog av dem`? Förmodligen inte , särskilt inte om man får dofter från ett parfymhus som Alessi nu lanserar. Hotellkänsla är något vi gärna försöker skapa hemma nu och dessa sänggavlar nedan från Sweef är så snygga och hjälper till på traven. En trevlig bok som man gärna låter ligga framme är boken från SvensktTenn Skönhet till Vardags. 

Alessi lanserar The Five Seasons
– dofter för hemmet inspirerade av årstiderna

The Five Seasons, är en kollektion med dofter för hemmet som presenterades för första gången under Salone del Mobile i Milano 2018. Kollektionen som är framtagen av den italienska formgivaren Marcel Wanders berör flera sinnen – men på helt nya sätt. The Five Seasons är skapad utifrån årets fyra årstider, men Marcel Wanders har också adderat en femte säsong som symboliserar övergången mellan de andra årstiderna. 
​– Alessis nya dofter inbjuder oss att upptäcka naturens storhet och att omfamna dess anda i våra hem. Intensiteten och vitaliteten i dofterna hänger i luften dag och natt och bjuder in oss till en djup upplevelse av ständig förändring. Årstidernas naturliga skiftningar speglar också perfekt vår egen livscykel: det är därför vi har skapat dofter som talar till våra själar och involverar oss på ett transcendent och transformativt sätt, säger Marcel Wanders.
De fem nya dofterna skapades i samråd med en av de främsta parfymtillverkarna i Grasse. Den franska staden är känd som världens största parfymmarknad och är känd för sina odlingar av blommor och de sofistikerade produktionstekniker som används för att framställa parfymer.De olika dofternas starka karaktärer präglar också deras suggestiva namn: ”Brrr” (Vinter), är mogen, fräsch och ljus med noter av bergamot, lilja och mysk; ”Ahhh” (Vår), ung och ömtålig med en mystisk trädgårds färskhet och med noter av kardemumma, hyacint och vetiver; ”Hmm” (Sommar), livfull och hjärtlig, varm och inbjudande med en bukett bestående av fikon, röd frukt och skog; ”Grrr” (Höst), komplex, tät, rökig och sensuell med en blandning av rökelse, cederträ och mossa, samt ”Shhh” (Special), som är mystisk, andlig, dunkel och omslutande, med inslag av eukalyptus, ros och patchouli.
The Five Seasons kompletteras också med ett brett utbud av små tillbehör. Dessa inkluderar doftpinnar, doftljus, en rumsspray, en doftspridare i lavasten, en ljushållare och en ljussläckare.
Kollektionen släpps med exklusivitet hos Nordiska Galleriet under maj 2018.

 

Skapa den rätta hotellkänslan med en gavel i sammet

 

Art deco, den populära inredningsstilen från 20-talet har den senaste tiden fått ett rejält uppsving. Material som sammet, krom och mässing syns allt mer i våra hem. Sweefs senaste väggdekoration kombinerar dessa material med dekorativa former som skapar ett exklusivt intryck. De nya sänggavlarna ger varje sovrum en härlig hotellkänsla.

Tidigare har Sweef endast tillverkat sänggavlarna i en begränsad design men utökar nu spektrat med djärva färger, lyxiga materialval och överdådiga former för den perfekta hotellkänslan hemma. Sänggavlarna går utöver mustig sammet också att beställa i anilinskinn och följsamt linne. Valbara detaljer som nitar i mässing eller krom sätter dessutom den extravaganta prägeln. Gavlarna finns att beställa i en slät design med nitar samt en djuphäftad variant med små tygklädda knappar. Sänggaveln ska enligt Sweef inte endast vara ett komplement till sängen utan också en avgörande detalj som både lyfter säng och sovrum. Beställ den i samma storlek som sängen eller låt den pryda större delen av väggen som en mjuk fondvägg. Sängstomme och gavel behöver nödvändigtvis inte matcha utan kan med fördel vara i helt olika färger och material. Bara tanken av att varje morgon vakna upp i sitt eget hotellrum ger extra guldkant i vardagen.Zebran sänggavel djuphäftad : Pris från 2.500 :-

Boken Skönhet till vardags

I boken Skönhet till vardags följer författaren Anita Lignell Du Rietz Svenskt Tenns grundare Estrid Ericson steg för steg i historien från starten som tennformgivare i liten skala fram till ansedd ledare för ett miljonföretag. Boken på 356 sidor är rik på bilder där fotografen Bruno Ehrs svarar för 38 nytagna fotografier i färg, med motiv från interiörer skapade av Estrid Ericson. Därtill finns cirka 400 historiska bilder, delvis från Svenskt Tenns arkiv.

Med Svenskt Tenn skapade Estrid Ericson under mer än ett halvsekel sin egen värld av skönhet. Hennes vackra borddukningar för både vardag och fest och hennes utsökta blomsterarrangemang blev tidigt berömda. Hennes samarbeten med några av 1900-talets mest betydande formgivare, inte minst arkitekten Josef Frank, är legendariska. Men Estrid Ericson var inte bara en framstående estet och designer utan också en driftig företagare, och det är något som fascinerar mig, säger Anita Lignell Du Rietz, forskare och författare till boken.Genom att beskriva hur samtidens kritiker uppfattade hennes insatser växer bilden fram av en inredningsfirma som ständigt förnyades och blev beundrad även utanför landets gränser. Estrid Ericson visade upp Svenskt Tenn i en mängd olika tillfällen, med egna utställningar på Nationalmuseum, en förmån som inte erbjudits samtida inredningsföretag varken förr eller senare.– Vad som inte är känt tidigare är att samtida kritiker hyllade Estrid Ericson, som den främste inredaren i vårt land under större delen av 1900-talet, avslutar Anita Lignell Du Rietz.
Detaljbild från boken Skönhet till vardags. Fotograf Bruno Ehrs.
Boken finns till försäljning bland annat hos Svenskt Tenn från den 23 maj, 2018.
Kram
Pernilla

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: