Inredning PRESS

Nytt inredningssvep – Northern, Sofacompany, Menu, Kähler

Written by Pernilla

Nu var veckan här där jag tror många är tillbaka till sina jobb från semestern. Det märks också i inkorgen där det börjar fyllas på med pressnyheter i inredningsvärlden. Denna vecka är det Formex också. Jag missar tyvärr Formex själv i år men jag hoppas kunna ge er en bra bild på senaste nytt för hösten ändå

 

Här kommer några pressnyheter från Northern och Sofacompany

 

Northern

Under våren 2018 lanserade Northern nyheterna Blush, Gear, och Heat – tre nya lampor inspirerade av bland annat hantverkskonst från Fjärran Östern och skandinavisk natur. Lampornas design där mjuka och hårda kontraster möts både i form och material är utmärkande för Northern och ger ett kreativt och lugnande ljus till hemmets alla rum.

BLUSH 

Blush är en vägglampa skapad av den norska designduon Morten & Jonas. Lampan är inspirerad av hur en stark personligt kan ge energi till ett rum.Blush är formad av subtila konturer med diskreta detaljer och kommer i två färger, svart och rosa. Den svarta versionen smälter enkelt in i bakgrunden, medan den rosa har en mer iögonfallande framtoning. Den mjuka och flexibla armen kan enkelt böjas för att smidigt vinkla skärmen och lysa upp ett visst område – eller sänkas för att effektfullt tona ner ljusnivån. Oavsett hur Blush används kan lampan ändra stämningen i ett rum på många olika sätt

 

GEAR

Gear är en lampserie som är producerad av den svenska designern Johan Lindsten. Serien består av en golvlampa och två bordslampor. Samtliga lampor är tillverkade i stål och har form som ger skarpa konturer och strömlinjeformade strukturer. Lamporna är utformade med ett roterande kugghjul i basen som justeras manuellt. Golvlampan sträcker sig framåt på ett dramatiskt sätt för att placera skärmen ovanför inredningsobjekt. Bordslamporna kan justeras för att belysa områdena runt dem. Lamporna är svarta för att kunna skapa en elegant kontrast mot ljusa bakgrunder.

HEAT 

Lampan Heat, designad av formgivaren Johanna Forsberg. Det är en taklampa tillverkad i mässingsnät som Johanna på ett artistiskt sätt transformerat för att efterlikna ett glödande eldmoln. När ljuset är avstängt släcks också ”elden” och skärmen får ett molnigt utseende. Heat föddes utifrån formgivarens experiment med att förena konflikterande material och inspirationen i att skapa en dynamisk och fantasifull lampa . Lampan kännetecknas av starka kontraster – lampan är eldig ena minuten och lugn nästa.

 

 

Northern

Johanna Forsberg skapade Heat utifrån en social agenda med målet att stimulera kreativitet bland samhällsmedborgare. Därför samarbetade hon med en lokal utvecklingsbyrå för att utbilda asylsökande och arbetslösa migranter i att tillverka Heat. Tanken var att skapa en produkt som är lika unik som de människor som tillverkar den. Northerns lampor finns bland annat hos RoyalDesign

 

Sofacompanys nya kollektion ’Pause, Play & Create’ sätter ribban för hur du kan leka med inredningen – både i köket, vardagsrummet och på väggarna.

Mixa olika tyger i en och samma soffa. Välj färgerna själv. Addera sedan benen som passar din stil.

 

En av höstens stora trender är ordet taktil – glädjen att få en känsla för dina möbler.

Fokusera på att kombinera material och texturer den här säsongen. Sofacompanys koncept passar perfekt för denna trend, där du som kund kan utforma dina egna möbler i stor utsträckning. De har ökat antalet kombinationer.  Vilket gör att man som kund kan välja varje modul i olika material till deras modulbaserade soffa Duke.

Ny kollektion

En ny kollektion flyttar också in i köket med ett nytt matsalsbord och tre nya modeller på stolar. Fokus för de nya produkterna ligger på att skapa nya moderna klassiker med lekfulla detaljer.  För vissa möbler ger det en industriell look – som man ser på stolen Ruby.

Sofacompany har också skapat några nya modeller av deras vägghängda dekorer. Dessa gör det möjligt att skapa en look som passar just dig.  Antingen genom att skapa en klassisk stil tillsammans med deras grå soffa eller med någon av möblerna i velour eller materialmix. Eller varför inte mixa och matcha den

Sofacompany är Pionjärer i möbelindustrin

Christian och Cathrine Rudolph tog ett stort steg in i framtiden när de 2012 etablerade Sofacompany: en möbelaffär som säljer sin egen design online.

På bara ett par år har Sofacompany blivit en av jättarna i den danska möbelindustrin. Med ett banbrytande och enkelt koncept har den danska möbelproducenten etablerat sig säkert internationellt med 21 showroom världen över – från Norge till Sydafrika.

Konceptet är enkelt: Du beställer din soffa online och får den levererad direkt till din dörr från Sofacompanys egna fabrik i Vietnam. Det besparar dig från dyra mellanhänder och tillåter Sofacompany att vara i framkant på nya trender etc. – mycket likt dagens modeindustri. Alla möbler och priser hittar du i Sofa Companys butik här

Kähler

Sedan Kählers start har de samarbetat med några av de största danska konstnärerna. Nu tar de ännu ett steg i denna konstnärliga riktning .I samarbete med skulptören Malena Bjelke presenterar fem skulpturer i serien Character.
Varje skulptur har sin egen historia och återger enkelt och okomplicerat vardagens eftertänksamhet.

 

Så något om ett annat Danskt design och inredningsföretag

Menu

Danska Menu har visat upp en rad höstnyheter, däribland sidoborden Androgyne, ritade av Danielle Siggerud Architects.  Denna information hittade jag hos Trendenser

 

 

Dessutom….

 

  • Förutom Formex denna vecka har Stockholm fått en ny Designvecka 20-26/8

 

 

 

About the author

Pernilla

1 Comment

  • Kul att se lite nytt från höstens inredning, så mycket snyggt. Känner att nu är det dax att ta tag i innefixet, brukar alltid hända efter semestern.
    Ha en bra vecka!
    Kram Birgitta

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: