Inredning PRESS

Nytt inredningssvep Nyheter från Klong , Stelton och nMist

Klong presenterar nyheter inför hösten 2018 

Inför hösten 2018 presenterar Klong nyheter designade av ledande svenska formgivare. Bakom kollektionen står bland andra Anki Gneib, Straight, Gustav Rosén samt den finska formgivaren Katriina Nuutinen. Gemensamt för de nya objekten är att de formgivits med ambitionen att skapa produkter som kombinerar design och funktion och som håller över tid.

ORBIS VAS 
Minivasen Orbis är ett nytillskott i kollektionen Orb som lanserades under 2015. Orbis är en mindre variant framtagen för att passa mindre och sköra blommor. Orbis har samma omslutande känsla som sina större syskon, och fungerar lika bra som solitär som placerad i kluster om flera. Orbis munblåsta glaskupol ger ett naturligt stöd till mer sköra och tunna blomstjälkar.

PERHO SPEGEL
Perho är en väggspegel med gängor i mitten vilket gör att den dels blir ett vackert smycke på väggen och att de två delarna kan vinklas i olika riktningar. Perho betyder fjäril på finska som också är inspirationen bakom spegelns form. 

OTTO ÖPPNARE
Otto är en elegant kapsylöppnare som är konstruerad av två metallplattor, en guldfärgad och en silverfärgad, som länkats samman. Inspirationen kommer från formen av en vattenpump uppfunnen av Paul Schatz 1929, som har en intressant och distinkt form kallad Oloid.

JAZZ LJUSSTAKE
Jazz är en ljusstake avsedd för stora värmeljus eller blockljus. Den är tillverkad i mässing med en insats i glas. En stark geometrisk form sätter ljuset i fokus och låter det avge fina skuggspel. Lyktans tidlösa formspråk gör att den skapar en gemytlig stämning var den än placeras.

Alla produkter kommer finnas i butik under september

Cervera säljer exklusivt stengodsservicen Mist

Cervera, fortsätter att produktutveckla under det egna varumärket Table Top Stories och utökar den populära servisen Mist med nya delar och färgglasyrer.

 

Den rustika och trendiga stengodsservisen Mist presenterades i Sverige för första gången under 2017 i svart, matt glasyr med melerade detaljer. Servisen blev omedelbart en storsäljare och utökas nu med flera nya delar samt färgerna vitt och grått. Med inspiration från den asiatiska matkulturen är servisen anpassad för den moderna plockmiddagen där maträtterna komponeras direkt i skålen eller på fatet.

– Det asiatiska köket är idag väletablerat och utbrett i Sverige och har under kort tid blivit den nya husmanskosten. Vi ser att många av dagens måltider influeras av färgglada bowls, heta nudelsoppor och asian fusion. Något vi nu lyft in i vår stengodsservis Mist, säger Erika Dalle, marknadschef på Cervera.

De nya delarna i servisen Mist är ugnsfasta fat, djupa skålar och mindre soyaskålar. Mist kommer att säljas exklusivt i Cerveras butiker och online från och med 20 augusti 2018.

 

ITALIENSK DESIGN  från Stelton

Collar-kollektionen från 2016 är designad av den italienska duon Daniel Debiasi och Federico Sandri och vänder sig till finsmakare som vurmar för både smak och presentation när det gäller kaffe och te. Den passar både om du vill ha något kallt eller varmt att dricka. Den nya Collar-termosflaskan och -vattenflaskan har samma karaktäristiska silhuett som resten av kollektionen med samma mattsvarta utsida och mässingsbelagda lock, som ger flaskorna ett unikt modernt och exklusivt uttryck.

Termosflaskan är perfekt för att hålla te eller kaffe varmt en längre tid och den smarta klicklåsmekanismen gör flaskan helt tät. Dessutom kan locket användas som kopp när du får lust att ta en liten paus. Vattenflaskan har ett praktiskt skruvlock som säkerställer att varken vatten, saft, juice eller andra kalla drycker rinner ut när flaskan ligger i väskan.

I år tillkommer Collar värmeljushållare i två storlekar, som kan användas med både stora och små värmeljus. Collar värmeljushållare kompletterar de övriga produkterna i kollektionen som inriktar sig på härliga kaffe-, te- eller dryckesupplevelser. Tillsammans skapar de en bra grundval för kvalitetstid i hemmet, ensam eller tillsammans med familj och vänner.

 <3
Pernilla

About the author

lifessilverlining@gmail.com

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: