Inredning PRESS

Nytt inredningssvep, Nyheter från Northern, Rusta och Carl Hansen & Son

Written by Pernilla

Under 2018 lanserar det norska livsstilsvarumärket Northern ett flertal multifunktionella förvaringslösningar i mattsvart stål i ett minimalistiskt uttryck, alla designade för att skapa smarta lösningar till hemmet. Rusta lanserar en ny kollektion yoga produkter och  den ikoniska Y stolen kommer att tillverkas i 8 nya jubileumsfärger under en begränsad period

Norhern lanserar förvaringslösningar

NOOK
Stegen Nook tar funktionaliteten från Cecilia Xinyu Zhangs Frame-design till nya höjder– bokstavligen. Nook är en hög stege som kan användas som hängare för kläder och textilier, eller som en ram där bilder kan fästas eller små spotlights klämmas fast. Med sin geometriska form och sina djärva, grafiska konturer har stegen en multifunktionell design. Nooks enkla form gör den utrymmesbesparande och smidig att flytta runt i alla rum. Nook är tillverkad av matt svart stål och kan på ett elegant sätt smälta in i bakgrunden – eller skapa en iögonfallande effekt i alla typer av

 

WIRED
Det nya hyllsystemet Wired är formgiven av den norska designduon Morten & Jonas, med syftet att skapa nästa designklassiker. Systemet består av enheter som tillsammans skapar ett vertikalt hyllsystem, där hyllorna kan staplas för att ge fler öppna ytor och förvaringsmöjligheter. En individuell hylla kan användas ensam, medan flera hyllor kan skjutas längs med varandra för att skapa ett flexibelt hyllsystem. Stödfästena är tillverkade i stål och diskret integrerade i varje hyllplan. Wireds mångsidighet erbjuder flera funktioner och gör det möjligt att placera hyllsystemet på alla väggar i hemmet. Som ett uttryck för minimalistisk skulptur suddar Wired ut gränserna mellan konst och

FRAME
Den norska formgivaren Cecilia Xinyu Zhang tänker som en arkitekt, men närmar sig designen som en konstnär. För Northerns debutkollektion har hon skapat den multifunktionella förvaringslösningen Frame – vars unika design för tankarna till ett samtida konstverk. Frame är inspirerad av begreppet ”space within space”, vilket resulterat i en design med geometriska former som placerats inuti varandra. När Frame ”öppnas” sträcker sig ramar i olika storlekar ut från väggen och erbjuder smart upphängning av kläder och accesoarer. När hängarna inte används går Frame:s ramar enkelt att skjuta tillbaka till sin tvådimensionella form och blir då ett elegant element på väggen.

 

Rusta lanserar yogaprodukter

Den bästa träningen är den som blir av. Ett välkänt uttryck som kan vara svårt att ta till sig i en stressad tillvaro, där det ofta är lätt att glömma bort sitt eget välmående. Rusta lanserar nu en ny kollektion yogaprodukter som både är snälla mot miljön och din plånbok.

Rustas nya yogaprodukter består bland annat av yogablock i kork och yogamattor i TPE. Yogablock, foam roller och massagebollar är tillverkade av återvunnen kork som kommer från restprodukter och alla etiketter är tryckta på återvunnet papper.

Under 2019 väntas flera spännande lanseringar från Rusta och med den nya yogakollektionen vill de underlätta hemmaträningen och inspirera till en härlig nystart. Yogan som träningsform är tillgänglig, lätt att anpassa och kräver vare sig djupa förkunskaper eller avancerade tillbehör.

Nyheterna finns i varuhus från och med v. 3 2019.

Carl Hansen & Son firar 110-årsjubileum och presenterar Wegners Y-stol i nya färger

I år är det 110 år sedan det anrika möbelföretaget Carl Hansen & Son startade sin verksamhet. I samband med födelsedagen presenteras Hans J. Wegners ikoniska Y-stol i åtta nya jubileumsfärger som kommer att säljas exklusivt under en begränsad period.

Hans J. Wegner – känd som den store stolmästaren – tyckte mycket om att experimentera, inte bara med former och material, utan också med färger. Därför vill Carl Hansen & Son fokusera på att lyfta Y-stolens många varierande uttryck och klä designikonen från 1950 i åtta nya naturinspirerade färger.  

De nya jubileumsfärgerna är rotade i naturens olika element såsom skog och strand och lanseras i djupa, eleganta och dämpade nyanser. De röda jordtonerna Rosy Blush, Russet Red och Deep Burgundy står i kontrast till den klassiskt djupa Navy Blue. De lugna färgerna Oyster GreyForest GreenMidnight Blue och Deep Olive skapar en känsla av närhet till naturen och en varm och inbjudande atmosfär.

De åtta nya färgerna av Y-stolen har en handflätad sits i naturflätat papperssnöre och säljs exklusivt mellan 29 oktober och 31 december 2018. Priset för jubileumsversionerna av Y-stolen är 5595 SEK.

Midnight Blue

<3
Pernilla

About the author

Pernilla

Leave a Comment