Inredning Lifestyle PRESS

Nytt inredningssvep; Nytt från Stelton, Foscarini och Klong och ett designsamarbete

Written by Pernilla

Nu är det dags för veckans inredningssvep igen. Jag har valt ut några gobitar som jag vill belysa lite extra.

Stelton kommer med ny sladdlös vattenkokare och nya höstfärger. Foscarini lampor i olika modeller och färger som man vill pryda varje hem med nu i höst. Klong har tagit fram en fantastiskt vacker spegel! Dessutom ett samarbete med Gense och Note

 

Stelton

EM77 VATTENKOKARE: EN KOKANDE KLASSIKER

Termoskannan EM77 har prytt kaffebord världen över i mer än 40 år och har med sitt typiska formspråk och unika funktion fått status som designikon – en termoskanna som består av lika delar form och funktion.

Den nya sladdlösa vattenkokaren EM77 är exakt lika stilren och elegant som den ursprungliga termoskannan EM77 och du kan utan problem låta den stå framme på köksbordet eller ta med den in till matbordet.

Vattenkokaren kompletterar tebryggaren  och kaffepressen både i form och funktion, när du vill ha en läcker kopp slow brew. Med hög kapacitet som gör att vattnet kokar snabbt med minimal energiförbrukning, passar denna vattenkokare ypperligt till stressiga morgnar när du bara hinner med en kopp snabbkaffe eller kaffe som du tar med dig.

Vattenkokaren EM77 finns i butikerna från september 2018.

HÖSTENS NYA FÄRGER

I höst lanseras den ikoniska termoskannan EM77 i färgerna Dark Mocha, Warm Maroon och Aqua Petrol. Varma, lugna men också en aning djärva nyanser av brunt, rött och petroleumblått som kompletterar trenden med mörkare kök och träslag som valnöt och mörk ek – en tendens som syns på flera håll, bl.a. under den senaste inredningsmässan Salone del Mobile i Milano.

Termoskannan EM77 i de tre nya färgerna finns i butikerna nu.

 

 

Foscarini lanserar nu Be/Colour!, en limiterad konceptkollektion skapad av den italienska formgivaren.
Nya färgkombinationer och
kontraster, applicerat på några av Foscarinis mest klassiska lampor.

Lampor från Foscarini

Gregg midi be color

Bahini

 

 

Lampskulpturen Orbital markerade starten på samarbetet mellan Foscarini och Ferruccio Laviani 1991,
sedan dess har ytterligare två lampor tillkommit. Samtliga produkter har kommit ur en studie av
förhållandet mellan färg och form. Färgen skulle vara en del av designen redan från första skissen, och inte enbart en dekoration som lades till i efterhand.

Nu fortsätter Ferruccio Laviani och Foscarini att utforska färg och ljus i konceptkollektionen Be/Colour!, genom att nytolka fem av Foscarinis mest ikoniska produkter.

I kollektionen Be/Colour! har Laviani förnyat de fem klassiska Foscarini-lamporna Twiggy, Magneto, Binic,
Bahia
och Gregg.

Twiggy

Binic

Klong Nyhet

 

En av nyheterna i Klongs kollektion för 2018 är den skulpturala och drömlika spegeln Perho, skapad av den finländska formgivaren Katriina Nuutinen. På finska betyder perho fjäril, vilket också är inspirationen bakom spegelns form som omedelbart blir ett vackert svävande smycke på väggen.

2009 formgav Katriina Nuutinen den mycket uppmärksammade lampan Hely – som Klong tillverkade i en limiterad upplaga på endast 200 exemplar. Hennes nya verk Perho är en väggspegel med gängor i mitten vilket gör att den mindre delen kan vinklas i olika riktningar och på så sätt spegla och reflektera olika miljöer och vrår i hemmet.

– Fåglarnas luftfärder och fjärilarnas känsliga och vackra vingar inspirerade mig till att skapa denna spegel med två sammanfogade delar. Vi kan undersöka vinklar och omgivningar, vi behöver inte bara betrakta, säger Katriina Nuutinen. 

Priset på spegeln kostar ca 2 750 SEK

Gense och Note i designsamarbete

Gense har i samarbete med designstudion Note tagit fram en ny bestickserie inför Nationalmuseums återöppning hösten 2018. Serien Ehra är en tolkning av nutiden med fokus på hantverk och designprocessen. Besticken, som är framtagna till den nya restaurangen i museet, kännetecknas av hög kvalitet både i form och funktion; de är vackra på bordet såväl som bekväma att använda.

Besticken kommer att säljas i en förpackning om 16-delar (4xgaffel, kniv, sked samt tesked).

Pris: 2 499kr

➰➰➰

Hoppas du får en fin fredagskväll vad du nu väljer att hitta på. Här blir det ett nytt indiskt kycklingrecept som skall testas till middag. Jag har tänt ljus satt på lite soft musik och hällt upp ett glas rött. Fredagen är här.

<3

Pernilla

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: