Inredning PRESS

Nytt inredningssvep ; Nytt från Tine K, Bitz och Northern

Written by Pernilla

Det var även länge sedan med ett inredningssvep men nu kommer ett igen med gobitar som jag valt ut och vill visa er som spännande nyheter

Inlägget innehåller reklamlänk till RoyalDesign

Först ut är TineK som har mycket fint för badrummet i deras senaste kollektion

Tine K

Badrummet är ett viktigt rum där vi tillbringar mycket tid. Här förbereder vi oss för en god nattsömn eller en för dagens aktiviteter

Tine K har några fina praktiska och botaniska produkter som jag gillar

Otroligt fin spegel och fina badrumstextiler finns tillsammans med tvålar m.m

Mer hittar du på Tine K s hemsida

BITZ dukar upp för färgrika måltider

När Christian Bitz bjuder in familjen och vännerna till brunch, snacks och middagar sätter han en ära i att skapa ett väldukat och intressant bord. Borddukningens betydelse hyser Christian Bitz nämligen inga tvivel om, och just därför vill han gärna skapa några läckra ramar som kompletterar matens nyanser.

Tanken är att färgrikt porslin gör måltiden till en mer lustfylld upplevelse.

Personligen tycker jag mycket om svart porslin. Jag tycker grönsaker i grönt rött gult kommer fram så vackert på svart. Jag tror det får bli ett porslin att satsa på iframtiden

Bitz porslin hittar du här

blandannat

Northern lanserar 4 nya sittmöbler

Under Stockholm Design Week 2018 lanserade det norska designvarumärket Northern sin första kollektion av möbler. Den nya kollektionen består av bland annat Oblong, Pal, Yam och Oaki – stolar, pallar och sittmöbler tillverkade i naturmaterial med ett genuint hantverk. Nyheterna är inspirerade av Nordens dova skönhet och kontraster – vilket kännetecknar Northern och deras designarbete.

Själv föll jag väldigt mycket för den fina matstolen Oaki, så Skandinaviskt stilren i sin design och den ser skön ut att sitta på.

Northern möbler finns här blandannat

OBLONG
Oblong är en loungestol formgiven av den kinesiska designern Mario Tsai. Stolen är konstruerad med två stoppade skivor i en minimalistisk ram som ger en flytande form och en geometrisk profil – vilket gör att Oblong för tankarna till modern konst snarare än möbeldesign. Stolen har mycket god komfort samtidigt som den är lätt och bekväm. Sitsen och ryggstödet är lätt bakåtlutade för en avslappnad känsla. Oblong är designad med en helt öppen bas som släpper igenom ljus, vilket gör att denna låga stol kan fylla även ett litet utrymme utan att det känns trångt möblerat.

 

PAL
Pal är en pall med tre ben designad av Sami Kallio – som uteslutande använt sig av naturmaterial och traditionell träbearbetning för att skapa en pall som är unik i sitt slag. Pal går att få i fyra olika varianter där färgerna rökt ek eller oljad ek kan kombineras med sits i ek eller med korgsits vävd av äkta vassfibrer. Pallens ben går hela vägen upp till sitsen, och ger en enkel men ändå iögonfallande profil, då de är placerade bredvid ramen istället för under den. Pal är lätt och stapelbar och passar enkelt in i alla miljöer där det kan behövas ytterligare sittplatser.

YAM
Serien Yam är designad av den svenska designern Mattias Stenberg och består av en loungestol, en ottoman och en puff. Yam passar alla som föredrar en avslappnad och bekväm möbelstil som subtilt smälter in i alla miljöer – samtidigt som den är tillräckligt iögonfallande för att sticka ut i en modern interiör. Alla delarna i serien finns tillgängliga i flera olika högkvalitativa och moderna material och färger. Sittytorna har mjuka konturer som ökar komforten och ger stöd till den övergripande strukturen. Sitsarna kantas av en enda obruten söm, vilket ger en mjuk inramning längs sidorna. Versionen med ryggstöd har en subtil inbuktning som avgränsar ryggen från sitsen.

 

OAKI
I matsalsstolen Oaki, designad av Stine Aas, möts traditionellt japanskt hantverk och nordisk design. Stolen är tillverkad i solid ek och har en design som är både avskalad och konstnärlig, vilket är typiskt för traditionellt japanskt trähantverk. Stine Aas har arbetat med flera olika tekniker för att konstruera stolens olika delar. Stolens fogar är dolda och ger Oaki ett sömlöst utseende med en elegant karaktär av viktlöshet. Stolens ben går hela vägen upp till ryggstödets fulla höjd. De bakre benen är vinklade bakåt från sätet och möter golvet bakom stolen i stället för under den – vilket frammanar en känsla av rörelse, samtidigt som det ger stolen en slank siluett. Oaki går att få i antingen rökt ek eller i oljad ek.

 

Håll tillgodo med detta så länge, mer inredningsnyheter kommer snart igen.

Kram

Pernilla

 

 

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: