mat dryck bakverk Recept

Nyttig middag; Tacokyckling med rostad potatis

Written by Pernilla

Här skall jag visa er ett snabbt sätt att göra en vardagsrätt och nyttig middag av kyckling på samma gång.  Köp en färdiggrillad kyckling och plocka ned i bitar ien form och häll sedan över sås och gratinera i ugnen en stund. Det är mitt fusktips:) En supergod Tackkyckling med rostad potatis som gillas av hela familjen, är enkel och dessutom en nyttig middag! Det är ett Viktväktarrecept.

Inlägget innehåller annonslänkar

Jag har köpt ett knivblock till mina fina knivar. Nu finns knivarna lättåtkomligt framme hela tiden. Knivarna Kai Shun Premier är superbra knivar som du hittar här  Matlagningen blir bra mycket enklare med bra redskap och knivar! Så stor skillnad. Knivblocket tror jag om jag minns rätt att vi köpte hos Kitchen Time  

Ett annat smart knivblock hittar du här


Nyttig middag

Det är givetvis väldigt lätt att göra kycklinggratäng av kycklingfile också. Men vill man fuska lite och få en snabb middag är detta enklare och minst lika gott. Detta recept är enkelt att sno i hop och mycket gott. Barnen gillar ju allt med taco:) Dessutom är det ett kalorisnålt recept vilket jag är glad för:)

 

 

Detta är ett Viktväktarrecept och följer du viktväktarna ger detta recept 11 p per portion.

Vill man äta nyttig middag enligt LCHF rekommenderar jag att man väljer du istället en fullfet grädde och så tar du i en fetare fetaost i och skippar potatisen till.  Servera salladen med dressing i  istället. Gör sallad på olja och vinäger och häll över salladen för att få lite extra fett.

 

Nyttig middag utan familjen

Är jag själv hemma blir en nyttig middag för mig, bara att lägga upp på tallriken en bit kyckling,alternativt en bit lax,  lite keso, avocado och stekta champinjoner på tallriken. Möjligen även ett ägg tillsammans med en sallad med balsamvinäger och olivolja och lite senap i. Dock är detta inget som går hem hos barnen så detta recept på Tacokyckling är definitivt ett säkrare kort för en barnfamilj

 

 

xx

Pernilla

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: