Recept

Parmesan panerad kyckling med pestopasta

Written by Pernilla

Kyckling-recept-20160731_9432

 

En riktigt god pasta som dessutom är enkel att göra. Vitaminer och mineraler finns även med i den nyttiga peston.

Pinjenötter innehåller bland annat Zink och järn sen får man i sig Omega 3 från Oljan och Basilikan ger mycket A vitamin bland annat. Vi gör bara hemmagjord pesto, det går inte att jämföra med köpt.

Gör så här

4 kycklingfileér

1 uppvispat ägg

2 dl riven parmesan

2 dl rapsolja

6 portioner pasta ( alt proteinpasta om man vill hålla nere på kolhydrater)

2-3 msk pesto

salt o peppar

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, salta o peppra. Pensla bitarna med det uppvispade ägget och rulla i parmesanosten

Hetta upp oljan i stor stekpanna och lägg i kycklingbitarna

Sänk värmen och rör om hela tiden så att de inte fastnar. Det tar ca 5 min att steka per sida.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Häll av vattnet och slå i peston. ( vi gör en hemmagjord färsk pesto med basilika, olivolja och pinjeötter samt parmesan som mixas ihop)

Lägg pastan på ett stort serveringsfat och lägg på kycklingbitarna, garnera med basilika

Smaklig spis

Pernilla

About the author

Pernilla

1 Comment

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: