mat dryck bakverk

Petite Faiblesse Sauvignon Blanc- Nyhet på systembolaget

Written by Pernilla
Kolla in den fina etiketten på denna vinflaska.
Den är gjord av en svensk art director , Jesper Skoog och den japanska modeillustratören Yoco, 
Den skapar lite Paris- mode feeling, eller hur?

Detta är ett nytt vin som lanseras på systembolaget den 2 juni 
Petite Faiblesse är 100% Sauvignon Blanc
Vinet har en fin, ljusgul färg. Doften är ren och aromatisk med inslag av citrus, svartvinbärsblad, nässlor och krusbär. Smaken är torr, frisk och fruktig med ett elegant avslut.
Det passar perfekt som sommarvin till buffé, skaldjur eller bara som aperitif
Den har en lägre alkoholstyrka också vilket passar mig,  9,5% (normalt är mellan 12-14%)
Art. Nr 5392
pris 70kr
Jag hoppas att ni har det bra ute i vår-sommarsolen!
Jag måste ju visa att jag varit och fixat frisyren för sommaren, jämnat ut utväxten och putsat till håret lite.
Nu är det bara lite ögonbryns puts som behövs också.
XX
Pernilla

About the author

Pernilla

11 Comments

 • Snygg etikett. Jag köper ofta viner efter etiketten. Om ”klockorna” passar mig förstås.

  Men du ser verkligen helt annorlunda ut. Känner knappt igen dig. Jättesnyggt. Du var jättesnygg innan också. Bara helt annorlunda.

  Kram Lena

 • Ja verkligen ett fashionabelt vackert vin! Och jag föredrar också lättare drycker, gärna lite kallare nu till sommaren. Jamen jisses så kanonsnygg du blev i håret! Du klev in på RC som en äkta fashionista! Så öppna ditt vin, sätt ev på lite färg på ögonbrynen och sitt i solen och skin ikapp med den du! 😉
  Kram Lotta

 • Åh härligt vin ser det ut att vara. Jag uppskattar lättare vin på sommaren, tipsade om alkhol-lättare vin hos mig igår ! Superin frisyr, ser fräscht och snyggt ut. Visst är det alltid en härlig känsla! Jag färgade ju mina ögonbryn första gången för nån månad sen men nu är det redan borta och känner att jag fixar det där lika bra med min superbraiga ögonbrynsborste/färg jag har, men oj de bleks snabbt när solen tittar fram. kram Milla

 • Supersnygg etikett och vad bra att det inte är så många %, det gillas av mig. brukar just nu hålla mig till Italienska viner, har fått för mig att jag inte får så mycket ont i huvudet av dom. Fast i dag bankade det rejält men grannfrun och jag fick i oss 1 1/2 Prosecco igår kväll, så idag blir det bara cola och mjölk här hemma.
  Snygg frissa, då såg så himla ungdomlig ut.
  Kram Helena

 • Snygg frisyr och bild! Bra med lite vintips. Det finns ett supergott vin som heter ”kung fu girl” som du måste testa. Kostar lite mer runt 120-130kr, men värd varenda krona

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: