pressevent Resa

Provsmakning av VM bullar

Written by Pernilla

Det var en ära att få träffa Håkan Johansson när jag var bjuden till  restaurangen Taverna Brillos i Stockholm där Håkan är ansvarig för allt bröd som ges ut samt från systerrestaurangerna Riche, teatergrillen och Sturehof.

 Håkan är också lagkapten i Bagarlandskapet. Visste ni att det fanns ett Bagar-VM? I denna tävling lyckades Håkans lag bli fjärde bästa laget i världen och det bästa i Europa.

Håkan Johansson representerar kategorin sött bröd där han tävlar mot sju andra nationer och som går av stapeln i Paris under 8-12 mars 2014.

  I kategorin sött bröd som Håkan tävlar ska deltagarna tillverka såväl bakverk såsom croissanter och pain au chocolat som briocher och vetebröd. Som arrangörer av tävlingen står det franska jästföretaget LeSaffre. 

Under 8 timmar skapar finalisterna bakverk som bedöms utifrån Vikt, volym, smak, form , teknik och användandet av olika degar.
Håkan berättade att han övat så han låg på 6 ,5 timmar nu och för att få den exakta vikten har han importerat mjöl från Frankrike för det skiljer mellan olika mjölsorter nämligen:)
 Sen fick vi smaka på de olika godsakerna och det är ju inte helt fel när man är tokig i sötsaker som jag att få smaka av en världsmästare (snart) i bakning! 🙂
På plats fick jag trevligt sällskap av bland annat  denna trevliga tjej som jag träffat förut på olika events 

Fler ”kändisar” var på plats
Nu ska jag göra mig klar för Melodifestivalen
XX
Pernilla

About the author

Pernilla

7 Comments

 • Wooow! Har inga ord!! Dregglandet rinner ner för mina mungipor!!! 😉 Så underbart event!
  Tänk att tillvaron ska behöva va så hysterisk?! Jag blir så ledsen o arg på samma ggn. Vad är problemet? Egentligen? Systemfel i samhället? Check. Strängare krav i arbetslivet? Check! Större klassklyftor, ekonomistressen? Check! Stora krav på oss själva som mammor, kvinnor, döttrar, you name it? Check. Ja jag orkar inte forts, det är allt i en salig röra som blir för tufft i tillvaron idag. Hur kan vi agera för att må bättre, få bättre förutsättningar? Svar tages tacksamt emot!
  Stor kram Lotta

 • Wooow! Har inga ord!! Dregglandet rinner ner för mina mungipor!!! 😉 Så underbart event!
  Tänk att tillvaron ska behöva va så hysterisk?! Jag blir så ledsen o arg på samma ggn. Vad är problemet? Egentligen? Systemfel i samhället? Check. Strängare krav i arbetslivet? Check! Större klassklyftor, ekonomistressen? Check! Stora krav på oss själva som mammor, kvinnor, döttrar, you name it? Check. Ja jag orkar inte forts, det är allt i en salig röra som blir för tufft i tillvaron idag. Hur kan vi agera för att må bättre, få bättre förutsättningar? Svar tages tacksamt emot!
  Stor kram Lotta

 • Avundsjuk, jag? Ja, faktiskt något fruktansvärt! Jag ääääälskar kaffebröd om man får uttrycka sig så vanvördigt om dessa mästerverk. Jag hade såååå gärna velat smaka! Lyllos dig!

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: