Inredning Öland

Renovering av landställe före och efterbilder

Written by Pernilla

Renovering av landställe före och efter

Äntligen börjar renoveringen av landstället gå mot sitt slut. Att ett så pass litet hus kan ta sådan tid att göra tror man inte:) Men vi har i stort sett rivit ut hela det gamla huset samt byggt en ny gäststuga på tomten som isolerats och målats. Här kommer bilder på förvandlingen…

Matrum/Allrum

Matrummet och köket har korkmatta och taket är lågt i det gamla rummet.

Matrum/Allrum efter

Taket har höjts upp och stadgats upp med limbalk. Även förberetts för att kunna bygga ut ett uterum om vi vill senare.

Köket
Som ni ser var köket väldigt litet och den tidigare toaletten /  duschen liten och tog plats mitt i rummet. Detta revs för att ge plats till mer kök och matplats

Kök efter

 Ett Ikea kök valdes i lite lantlig stil med vitvaror från Bosch. Vi fick hjälp från Ikea att rita upp köket precis efter de måtten vi hade och med smarta lösningar.

Inbyggd diskmaskin känns väldigt bra i litet kök likaså inbyggd micro i ugnen. Detta kök slukar otroligt mycket mer än vad vi trodde. Bland annat med inbyggda ” lönnlådor” i varje låda. Under diskhon och soplådan finns en extra låda, hörnskåpet är väldigt djupt och slukar alla glas koppar mm.

Det som fattas fortfarande är kakel på väggen och spottar under skåpen.

Golvet vi valt i hela huset är vitpigmenterad ek som har gråa inslag. Ljust och tåligt golv.

 

Badrum

När vi kommer till nya badrummet valde vi som sagt att riva den gamla toaletten som stod mitt i rummet och ta lilla sovrummet till ett badrum istället. Vi behöll fönstren som var och gjorde om ett fönster till altandörr för att kunna gå ut med tvätten och annat samt för att man kan gå in från gäststugan till badrummet direkt utan att gå runt huset.

 

 

Toaletten får plats här och ett extra skåp med plats för handdukar och annat.

Altandörr ut i trädgården och mot gäststuga

Badrum efter

Tvättmaskin, varmvattenberedare för många personer samt rymlig dursch.

Så skönt att ha rymligare och mer praktiskt boende för en större familj. Barnen har en egen gäststuga och badrum kök och allrum är mer praktiskt med diskmaskin tvättmaskin stor varmvattenberedare samt större matplats. Sedan är vi mest ute på sommaren så mer än så här behöver vi eg inte.

Det som är kvar till nästa år är att måla och spackla vårt sovrum som idag har fått vitmålat tak och nytt golv. En garderob och lite annan förvaring skall vi komplettera med också.

Vi känner oss väldigt nöjda och trivs mycket bra. Vi har anlitat lokala hantverkare som gjort ett jättebra jobb. Särskilt vår snickare har varit suverän med att hjälpa oss att komma på lösningar och se ev hinder på vägen. Dialogen har skett mycket över telefon då vi gjort detta på distans mestadels. Ett roligt projekt som nu snart går mot sitt slut. Detskalldock bli skönt för det är mer jobb än man tror med detta och inte minst att forsla bort all bråte som blir efter man rivit ut allt. Vi hyrde släp och åkte 7 lass mellan kl 7-18 en dag:)

Nu är vi påväg tillbaka till Stockholm igen och nästa gång vi kommer ned är det bara att njuta av hur fint det blivit.

Pernilla

Inlägget innehåller adlinks

About the author

Pernilla

8 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: