Formex Inredning PRESS pressevent

Rosa och Gult samt hållbarhet och tradition är årets trend från Formex

Written by Pernilla

Ska du investera i något nytt i vår ska du satsa på rosa och gult!

Här kommer ett nyhetssvep med några av mina gobitar från Formex

Men först några ord om temat  Nordic Space, som är årets tema på Formex. Hållbarhet och tradition. Det var två av orden som genomsyrade invigningen av Formex pressfrukost där moderator Pontus Silfverstolpe konstaterade att ”om man inte har ett hållbarhetstänk idag kan man lika gärna underteckna sin konkursansökan”

Återvinning, närproducerat och val av material är något man tänker på mer nu än tidigare. Det speglar oron i världen. Vi söker oss inåt och vill boa in oss känner jag.  Något annat som var genomgående för våren var färgerna rosa och gult. Det syns särskilt i utställningen i Formex restaurangen.

 

IMG_8102

Coco Form  studio har fått uppdraget att gestalta Formex trendrestaurang och temat var nöjesfält. Det hade de verkligen lyckats med. Här var det rosa med gula detaljer så det stänkte om det. vårens tre trender: Monolith – det reducerat enkla och stilrena möter naturmaterial med arkaisk form. Milk & Flowers – tillåtande volymer och fritänkande flyttar in i våra hem. Astronautica – ett grafiskt rent och lyxigt tema där rymden möter marina influenser.

Nedan ser ni en nyhet hos Dekohem som jag vill ha. Dessa bordstabletter har funnits i fyrkantiga former men i år kommer även runda. Har länge tänkt köpa dessa fyrkantiga men nu vill jag ha runda också. Vännen Diana kommer att ta in dem i hennes butik Pinkboulevard snart så håll utkik där

IMG_8083

Här nedan är det kuddar från Ceannis i vårens färger som ni ser är det rosa toner och gula toner ihop. Men också det mer marina blå som alltid är lika klassiskt . Snygga väskor i härliga färger, man riktigt längtar efter våren när man kikar in i deras monter.

IMG_8081

IMG_8082

 

Vill man inte ha ljusrosa ( som jag själv kan tycka kan vara lite svår färg på kläder nuförtiden) kan man ha en mer rostfärgad rosa som dessa väskor.

 

Mateus.

Deras nyheter är ju sedan tidigare dessa vackra krukor men nu i vårens färger. Rosa och denna härligt blåa färgen vill man gärna ha på altanbordet i vår med vackra blommor i känner jag.

IMG_8080

 

Kähler har dessa vackra kannor i från serien Hammershoi  och smarta pappershållare som matchar  kannorna i härliga färger som nyheter för våren. Dessutom finns små söta sparbössor som inredningsdetaljer i ditt hem. Nu kanske det inte är så vanligt att man har mynt hemma längre men kanske som en kul grej ändå, lite retro blir det

IMG_8077

IMG_8079

IMG_8078

 

Sagaform har ett samarbete med kocken Edin Dzemat och har tagit fram en massiv skärbräda i tålig europeisk bok. Man kan använda skärbrädan på båda sidor, den ena sidan är slät och kan användas till att lägga upp ost och chark på, den andra sidan har skåror som låter vattnet rinna av och passar bättre att skära och hacka på.

Edin, är kapten för svenska kocklandskapet och har gett ut kokböcker och har drivit prisbelönta restauranger.

IMG_8076

IMG_8075

 

Cooee design är en vas som jag tycker är väldigt stilren och fin , den har nu kommit i en svagt rosa färg för våren.  Fina ljushållare i mässing är också nyheter

IMG_8074 IMG_8072

 

Eva Solo har som vanligt en massa praktiska och fina saker. Ett favoritmärke som ni vet:)

Dessa vattenflaskor är supersmarta och nu finns de i vårens färger blåa toner som matchar till grått väldigt bra.

IMG_8071

Eva Solo satsar mycket på utelivet också och har gjort många smarta detaljer för uteköket, grillar och lampor som är solcellsstyrda.

IMG_8070

 

Men dessa krukor är de allra bästa tycker jag! De är självvattnande, man fyller botten med vatten och har ett snöre som drar vattnet upp till blomman, hur bra som helt!  På bilden ser ni på hyllan i bakgrunden krukorna i keramik också

IMG_8068

Avslutningsvis vill jag visa mer för trädgårdslivet. Designhouse har tagit fram denna vackra blomtrappa och små växthus som är så fina och trevliga att odla egna små örter, och kanske tomater i.

IMG_8084

 

Hoppas ni hittar något nytt till våren

Pernilla

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: