Inredning

Samarbetet mellan Sköna hem och Himla fortsätter

Written by Pernilla

Många samarbeten är det i inredning och modevärden nu. Samarbeten tycker jag kan ge en liten extra krydda åt det tidigare kända varumärket och det blir ofta ett spännande och speciellt uttryck i något som man tidigare sätt på ett ganska ordinärt sätt.

Nu är det Sköna hems inredare som följer upp vårkollektionen de skapat i samarbete med Himla och de vill då  behålla den avslappnade känslan men samtidigt föra in mer elegans.

Höstkollektionen Himla by Sköna hem kan man säga är en mix av brittisk collegestil och bohemiskt 70-tal. Även denna gång kom influenser från modevärlden.

Det är den klassiska engelska skolslipsen som inspirerat till ränderna, och de har skapat ett unikt nytt mönster där de ville förmedla en eleganta känsla.

Som kontrast till det här lite strikta gjorde de en bohemiskt fransig kudde och en servettring i metall formad som en ringlande orm. Inspirerad av den hippiehärliga armringen som syntes på 70-talet.

En  intressant sak med den här kollektionen är att det  visar linnets spännvid och variationsrikedom. Här finns både det skrynkliga, levande uttrycket och en blank, manglad kvalitet som känns mer sofistikerad.

 

Man vill uppnå en spänning mellan det strikta och det lössläppta  och de på Sköna hem gillar  klassisk inredning men de ville ruska om uttrycket lite.

Det är mer mönster i denna kollektion än vad Himla har haft tidigare.

Kollektionen innehåller textil för det dukade bordet (dukar, löpare, servetter), för vardagsrummet (plädar och kuddar) samt sänglinne till sovrummet. Priser 99–1 990 kr.

himla-8f9ea45566e759be_800x800ar

himla-827e0bdbc0e3b6e0_800x800ar
himla-b2e6ebdbe04d6762_800x800ar

 

Pernilla

 

About the author

Pernilla

4 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: