Inrednng PRESS

Skandinavisk design i ditt hem

Stockholm Furniture Fair-23

Om det finns något vi i Sverige kan vara stolta över så är det vår Skandinaviska design. Fantastiska möbler tillverkas här och i en tid som andas hållbarhet är detta verkligen möbler som är hållbara och lever länge. Man kan ärva möblerna som är hållbara i kvalitet och design över generationer. På mässan pratades det mycket om att också kunna laga och fixa möbler och ge dem ett andra liv. Förutom att man i varje led tänker hållbarhet från första steget.

Front blir mässans första svenska Guest of Honour någonsin , den Stockholmsbaserade studion jobbar inte traditionellt svenskt men Front studions bestående fascination för naturen är en viktig del i den utställning de har på mässan. Fronts verk finns hos museer från New York till Hong Kong.

En otroligt häftig utställning som en sagovärld att besöka

Ägaren av Stolab presenterade nyheter 2023

Ett småländskt företag med Skandinavisk designade möbler på toppnivå- Stolab.

Martin Johansson ägare av Stolab berättade om Stolabs formresa tillsammans med formgivarna Marit Stigsdotter, Staffan Lind och Sara Garanty. Klassiska stolarna Lilla Åland är en stol varje Svensk formodligen är bekant med finns nu i ny färgsättning. En härlig färgskala som jag själv blev väldigt förtjust i. Lingonröd färg föll jag lite extra för att ha som färgklick hemma. De nya färgerna som kommit är ”Burnt Clay, Mauve, Lingonberry, mist and Thunder”.

Mörka träslag i valnöt finns det mycket av nu. Väldigt snyggt och stilrent i hop med en färgklick
En nyhet från Stolab är dessa stolar och bord i Smoked Oak. Detta material går att få på stolarna Lilla Åland, Carl table, Prima Vista chair och bord.

Klong

Klong är grundat av av Eva Hjertberg. Iden är att skapa något exceptionellt och som ger glädje det tycker jag de verkligen lyckas bra med! Jag känner glädje när jag ser Klongs vackra inredning. Vi väljer Klong utifrån vår egen smak och det är noga utvalt för att kunna stanna länge i våra hem menar grundaren.

Nedan finner du några av de senaste nyheterna från Klong. Vasen äng är en vas som hamnat i många hem under lång tid. Den finns i flera olika tappningar. Själv har jag den vasen och många andra saker också från Klong i mitt hem.

Nedan ser ni en annan härlig vas för lite större buketter den heter ALBA och är designad av Mika Lindblad som berättade att hon fick iden för länge sedan hur hon fick iden till denna och att den låg länge i sitt skissblock innan hon bestämde sig för att göra den.

Bland andra nyheter hittar vi de fina servettringarna som rosetter och små ljuslyktor TIPP designat av Filippa Reuterswärd och Charlotte van der Lancken.

Denna vackra vas heter JUBEL och är designad av Hanna Wendelbo

ATELIER LISA HILLAND

Vilka färger! Så vackra saker hon skapar i härliga färgkombinationer. Man blir så glad av att de detta. Atelier Lisa Hilland. så här beskriver hon själv det hon gör- ”giving an object a soul that can be loved”

Så snyggt att kombinera träslaget med lite färgklickar så här, lamporna heter Glamrocks

Vem vill inte ha dessa underbara sittpuffar i sitt hem? LUMIPOUF påminner om snöflingor men i dessa härliga färger då.

Stort HA begär på inredningen från Lisa Halland, verkligen saker som kan bli älskade.

Jag återkommer med mer Skandinavisk design i nästa inlägg. Visst blir man glad av dessa vackra saker som kan förgylla ens hem?

Kram Pernilla

About the author

lifessilverlining@gmail.com

2 Comments

Leave a Comment