Inredning och blommor

Skära halloween pumpor- tips från Anitha Schulman

Written by Pernilla

I går var jag på ett exklusivt bloggevent på Sheraton där vi fick bra tips från Anitha Schulman hur kan dekorera och skära halloween pumpor. Vi fick även tips på trevlig bordsdukning till halloweenfesten.

Därefter bjöds vi på en god komponerad måltid av Sheraton bestående av en förätt med pumpasoppa, varmrätt  Risotto med pumpa och parmesan, en kötträtt , en bit ost serverat med portvin och en pumkinmuffins serverad med ett gott Tokaj vin. Mer om maten kommer i ett senare inlägg. De kommer att servera på Sheraton några av dessa rätter nu under halloween och en tid framöver så passa på att åka dit och prova om ni har möjlighet.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så här fin kan man göra pumpan om man skär med en kniv. Den bästa kniven att skära med är en mindre kniv som är vass. Inte en stor förskärare och inte en matkniv utan kanske en 10 cm lång kniv.

Halloween pumpor

Halloween pumpor

 

Anitha visade tips på att man med hjälp av en borr från tex Claes Ohlson kan borra fina mönster som man i förväg ritat upp på pumpan. ( fick tips av Helena med bloggen Hemma med Helena som bloggar på Sköna hem att man skall använda whiteboard penna då den fäster bra och samtidigt är lätt att torka bort. Superbra tips då jag alltid lyckats ha fel penna för detta, antingen fäster inte färgen eller så går den inte bort. Helena skall fö prata på Tv4 morgon om Halloweenpyssel på söndag så då kanske hon nämner detta också ) Ett väldigt enkelt sätt att skapa fina mönster i pumpan är att rita upp med hjälp av en schablon eller så ritar man förhand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man skär av botten på pumpan och gröper ur fruktköttet som man sparar tillsammans med pumpa kärnorna. Perfekt att sedan använda  pumpa kärnorna i olika maträtter, sallader osv så släng dem inte.  Pumpa fröna kan man även dekorera bordet med om man vill ( efter att man sköljt dem)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Limpistol var ett annat verktyg som man kan använda sig av. Tex kan man dekorera pumpan med fina pärlor och glittriga stenar. Här kan man köpa en plast pumpa och dekorera om man inte vill ta en riktig så kan man bevara pumpan till nästa år också.

 

Halloween pumpor

Så här fina blev pumporna med hjälp av borr och limpistol

Halloween pumpor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

här står bloggerskorna med kamerorna i högsta hugg för att fotografera den fina dukningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fick också lära oss hur man med hjälp av oasis i en döskalle kan skapa ett fint blomster arrangemang att ha på bordet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man blev väldigt sugen på att gå hem och sätta igång och Halloween pyssla och skapa goda maträtter.

Jag har tidigare inte varit ett stort fan av denna helg men barnen är det så jag har blivit det allt mer jag också. För barnen har detta blivit väldigt stort och viktigt att ”fira”.

Ska du göra en pumpa med ljus i? Eller bjuda till Halloweenfest?

Pernilla

About the author

Pernilla

1 Comment

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: