Inredning vardagsrum

Smarta solskyddslösningar för alla fönster

Written by Pernilla

 

 

Nu när solen värmer mer och mer uppstår ett litet bekymmer. Vi har stora fönster i vårt hus med mycket ljusinsläpp som jag visserligen älskar! Men det blir lätt lite för varmt också. Samt att ibland vill man slippa direkt solljus där man sitter och äter eller tittar på Tv eller annat.

Jag har funderat på markiser eller på gardiner som förhindrar direkt solljus och som gör det mindre varmt. Men samtidigt vill jag inte ha det helt mörkt utan att det släpper in ljuset. Nackdelen med markiser är att de stör utsikten kan jag tycka och gardiner är enklare att sköta.

Det finns  gardiner som justeras efter soluppgång och nedgång, vilket känns smart. Jag skrev om det i ett tidigare inlägg här Det finns för både stora och små fönster och är smarta på så sätt att man kan styra dem med sin mobiltelefon om man vill. Har du samma bekymmer fast att du har takfönster kan du kika på  VELUX.se som har bra solskyddslösningar . Man kan få hissgardiner i olika färger och tyger som passar i perfekt i fönstret och samtidigt ger de ett bra solskydd. Det finns också gardiner som är solcellsdrivna

Bra är också om man kan ta hand om det solljus som man har, att det blir en energiomvandling.

I vårt vardagsrum som ni ser på bilden finns många höga fönster. Vi har i vårt sovrum en lösning med en lamellgardin som man kan dra åt sidan och sedan vinkla åt två håll som ger mörkläggning också. Den funkar bra där när vi också har en utgång till altan från sovrummet. Kanske ska vi sätta en likadan i vardagsrummet?

Får kika vidare. Har du en bra lösning hos dig att dela med dig av?

Pernilla

 

 

 

 

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: