Doft o kosmetika skönhet

Sommar make up steg för steg

Written by Pernilla

Nu när vi gått in i sommartid vill vi gärna byta ut den make up vi har i necessären mot något lättare och som ger en mer naturlig solkysst look. 


Hud: 
Dagtid: Byt den tjockare liquid foundation basen som är fin vintertid mot något lättare och som inte är täckande. Brun utan sol kräm, gärna med återfuktning i krämen använder jag.

Vichy Capital Soleil ger ett naturligt resultat och återfuktar samtidigt. Luktar inte BUS heller vilket jag gillar. Man riskerar inte ränder och ju längre man använder den ju mer gyllenbrun färg får man.Kväll: Sätt på lite Foundation från Idun tex Svea använder jag som ger en varm ton och avsluta med en BronzerIduns bronzer ger en fantastiskt fin solkysst hud. Applicera bronzern på kindbenen, lite i pannan och näsan.
Applicera med en borste svepande lätt över ansiktet. Ecotools har en fantstiskt mjuk borste som är skön att svepa över ansiktet.

En rouge som har en persikorosa nyans och om ger en frisk look tycker jag passar bra mot solkysst hud. Från Idun finns en som heter smultron som är fin.
Ögonen: 
Dagtid: Skippa Eyelinern och använd enbart Mascara som sitter bra, kanske vattenfast. När man svettas i värmen  eller ligger på standen vill man att den ska sitta på bra. 
Jag gillar mycket Diors Iconic overcurl. Sitter perfekt på utan att det rinner men är samtidigt inte svår att tvätta bort.
Kväll: En brun ögonskugga gör att man får en snygg ton med den bruna bronzern i ansiktet
Idun har en fin ögonskugga som heter brunklöver som jag tycker är snyggLäpparna:


Dagtid: På vintern och hösten är matta färger snyggt men på sommaren vill man ha ljusa och mer pastelliga färger och med mer glans. Min absoluta favorit som glans är Lancomes gloss in love peach show nr 146. Den är både närande och återfuktande och färgen håller länge och ”kladdigheten” är precis lagom, dvs inte så  klibbig som en del kan vara. Peach, strawberry och vattenmelon är fina färger  mot solbrännan och till vita kläder.Kväll: Har jag en mer aprikos färg på läpparna,  från ett läppstift som ger mer färg.


 Naglar :
Dagtid: vintern har vi mörka tunga färger nu har vi ljusa pastelliga färger. när jag är på jobbet väljer jag gärna en svagt svagt rosa. Jättefin färg är denna från wet n wild ett nagelack som sitter jättebra på och finns i massor avfärgnyanser.
Kväll: Toppa nagellacket med wet n wild megarocks glitterlack
Glöm inte tånaglarna där har jag gärna ett nagellack med pastellton som detta från t.ex Ciaté
Det här är mina favorit produkter för sommaren i necessären just nu. Du har säkert dina favoriter.
Berätta gärna vilka de är!
har du någon speciell favoritprodukt för sommaren?
XX
Pernilla
About the author

Pernilla

7 Comments

 • Tack för tips! Själv har jag verkligenkommit ifrån det där med make up:) När solbrännan väl är på plats behövs ju inte så mycket mer, men nu när vi flyttar hem igen så kommer nog brännan att försvinna ganska snart och då är det ju dags att plocka fram maken igen:)
  Kram
  Rebecca
  http://femme.se/piccolecose/

 • Tack för tipsen. Jag är urdålig på smink och hur man ska sminka sig, det blir mest samma hela tiden. Yngsta dottern däremot hon är verkligen intresserad och kan hur man ska lägga sminket så det ska bli bra. Jag får ta en snabbkurs med henne. Ha en fin dag. Kram Annika

 • Vilket riktigt smaskigt inlägg, helt i min smak som du kanske anar! 😉 Jag gör i princip som du gör nu i varmare tider. Byter ut foundation mot lättare BB/CC-cream, alt mineralsmink. Men har fått sluta med BareMinerals pga Bismuth som jag reagerar på. Så nu ska jag prova om jag kan ha mina resterande mineralprodukter som tex Priori, Bella Pierre el Sheer Cover som ligger hemma. Är så glad att jag kan ha BMs The First Resort för nu behöver jag inte leta efter den perfekta bronzern längre! En trippelbronzer m lagomt skimmer. 🙂
  Så fint inlägg m dina alltid så vackra bilder! 🙂
  Kram Lotta

 • Jag blir jättedålig på att sminka mig på sommaren. Kör mycket naturell, typ tonat dagkräm, läppglans och möjligtvis lite mascara. Däremot kvällstid och om man ska bort då kör jag på lite extra 🙂

  Härliga bilder!

  KRAM

 • Oj, så många tips! Tackar och tar emot! =) Jag har inga speciella favoriter, smink är något jag använder varje dag, lite olika färger, men jag är nog inte så värst INTRESSERAD, om du fattar hur jag menar 😉 Jag har nyligen köpt ett korall/aprikos nagellack och läppstift. Annars använder jag mest brunaktigt läppstift och rosa på naglar 😉 Ögonen får lite rosa/lila/brun/silvrig skugga 😉
  Kram vännen!
  /Maria

 • Vilken intressant och härligt inlägg. Jag använder samma alltid och minskar på make up i ansiktet på sommaren bara. Kram Anette

 • Jag köpte en grej när jag skulle på party förra helgen, en olja från Nuxe. Blir inte brunt men ett fint lystet skimmer så att vinterbleka ben funkar barbenta, tror det kommer att bli sommarens favorit även sen när man fått lite färg att skimra upp!

  Tack för tipsen, behövde jag… Målade tånaglarna i helgen och var sugen på nåt ljusrött, annars gillar jag inte rött. Men jag hade inget ens åt det hållet. Så de fick bli marinblå, inte så ljust!

  Kram Jenny

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: