Fest och trevligheter mat dryck bakverk

Söndags lyx eller ?

Written by Pernilla

 

Det här med fikabröd, det är min svaga punkt !

Jag älskar Tex söndagsfika, en kaffe med gott fikabröd till, helst hembakat. Det är något som jag nog alltid kommer att gilla och som jag bara måste lära mig att hantera att ha kvar i mitt liv utan att det skall förstöra en i övrigt hälsosam livstil.

Jag har inga problem med att äta nyttig mat, att avstå godis , chips och annat men att helt avstå från en fika det vet jag inte är hållbart i längden för mig.

 

 

Mina vackra franska tulpaner har slagit ut så vackert nu. De står länge denna sort!

 

Det är inte bara att det är gott, för jag skulle aldrig bara äta tex denna munk på stående fot utan en kaffe till. I Usa har de många sådana ställen där du går in och köper en donut en kaffe to go och äter på vägen när du går. Nej aldrig så! För mig är det att sitta ned i en härlig miljö och med gott bakverk till kaffet som är viktigt.

På söndagar kan jag se fram emot att ta mitt em kaffe samtidigt som jag läser en bra tidning/ bok med skön musik eller liknande till.

Jag skulle inte säga att jag är regelrätt sockerberoende, även om jag älskar kicken av kaffe och socker i form av sötsak till. Jag ogillar nämligen söta drycker och äter aldrig choklad och annat godis annars.

Men för att detta skall kunna ingå i mitt liv, ser jag till att träna tre gånger i veckan och röra på mig mycket i vardagen. Min kamp (haha ) är att få summa in och summa ut att gå ihop. Jag kan heller aldrig ha godsaker hemma för då äts det upp , ja sån är jag. Enklast vore att avstå helt men det känns ”ovärt” som barnen brukar säga.

 

Nu skall jag ta tag i denna dag med att köra dottern till match, göra ordning mitt kontorsrum och sen är ett träningspass inlagt på eftermiddagen.

Önskar dig en härlig söndag!

Pernilla

 

 

 

 

 

About the author

Pernilla

2 Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: