mat dryck bakverk Recept

Söndagsmiddag Fläskfilé med Bacon och Mozzarellaströssel

Written by Pernilla

Den här jättefina pumpan gjorde min yngsta son i går!

Den står välkomnande på förstukvisten nu.

 

Söndagsmiddag eller kanske middag till Halloween som är på tisdag?

Den här rätten gick hem hos min kära familj som gillar kött. Den gick även hem hos mig. Den var god och enkel att göra och lätt att göra  till många personer. Bra som bjudrätt också då.

Här kommer receptet för 4 pers

(Jag gjorde dubbelt)

500g Fläskfilé

Sås;

sky+ 3 dl vatten

2 msk konc kalvfond

2dl créme fraîche

3 msk vetemjöl

2 msk soja

Baconströssel;

1paket bacon

50 g mozzarella

 

1.sätt på ugnen på 200 grader

bryn fläskfilen runt om i en stekpanna

Lägg Fläskfilen i en ungsform och värm till 70grader med kötttermometer

2 vispa ur stekpannan med vatten sila ned skyn i en kastrull. Tillsätt fond och koka upp. Blanda mjöl och Creme fraîche och blanda ned i såsen. Sjud i några minuter. Smaka av med soja salt och peppar.

3.Strimla och knaperstek bacon. Skär mozarellan i små fyrkanter. Blanda detta.

4. Skär filen i skivor, 1/2 cm tjocka. Lägg dem på ett ungsäkert fat. Häll på lite sås och lägg på baconströsslet. Sätt in i ugn och gratinera ca 5 min tills osten smält och det fått fin färg.

Servera gärna med klyftpotatis eller vanlig potatis och gelé samt broccoli.

Smaklig spis!

Pernilla

 

 

 

About the author

Pernilla

2 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: