Uncategorized

Sponsrad video: Äta och laga vegetarisk mat

 

Äter du mycket kött?

Jag själv äter mindre och mindre kött faktiskt. Jag äter dock ljust kött som kyckling och jag gillar tex. köttbullar . Men visste du att vi äter 13 kg mer kött än för 25 år sedan?

Paul Tilly ( Ulf från Ica reklamen) beger sig ut till den kommun där Ica säljer som mest kött per hushåll.Till sin hjälp har han Måns Sixtensson, kökschef på Stallmästaregården, mathistorikern Gunilla Englund, Johan Swahn som är doktor i smak och ICA Gott Livs nya vego-sortiment.

Frågan är om de kan få folk att äta mer vegetariskt?

Själv älskar jag vegetariskt och skulle fler restauranger laga god vegetarisk mat skulle jag absolut äta det.

Men jag vet att många är skeptiska till vegetarisk mat vilket är synd. Jag önskar dock jag kunde laga godare vegetarisk mat själv, och att familjen skulle uppskatta den. Så jag skulle gärna ta emot hjälp för det.

Lagar du mycket vegetariskt?

Pernilla

I samarbete med Ica

About the author

Pernilla

2 Comments

  • Vår yngsta dotter är vegetarian sedan ett och ett halvt år tillbaka, så vi äter rätt mycket vegetariskt hemma faktiskt. Men att bli vegetarian helt är inget jag planerar. Så gott med fisk och skaldjur emellanåt! När det gäller kött blir det kyckling ibland och så egengjorda hamburgare 😉 Sällan vi äter just kött, som nöt och fläsk, annars.
    Kram/Maria

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: