mat dryck bakverk

Svenska bakkonstens succe´speglas i Konditorrapporten 2016

Written by Pernilla

↑Formgivaren Martin Bergström har sammanförts med några av Sveriges ledande konditorer i ett unikt tema Swedish Seasons

 

Den svenska bakkonsten gör internationell succe´och begreppet fika har etablerat sig i internationella storstäder. Vi exporterar även detta hantverkskunnande.

Swedish Seasons ligger helt rätt i tiden med den svenska hantverksskicklighet och vårt säsongs-och miljötänk.

Tillsammans konditorerna Patrik Fredriksson, Sara Aasum, Magnus Johansson och Marie Skogström ledde Martin en skapande process från moodboard till färdiga recept som resulterade i 12 bakverk och desserter. Resultatet blev en rad olika nytolkningar av svenska klassiker som kanelbullar, pannkakstårta och småkakor.

 

Något som vi sedan fick smaka. Jag och Diana fick chansen att prova alla goda delikatesser och min favorit var nog dessa ägg


image

 

Detta är något som jag verkligen gillar då jag är en fika fanatiker som ni säkert vet och äkta bakverk och genuina caféer är det bästa som finns tycker jag.

 

 

Jag är verkligen imponerad av dessa personer som skapar dessa konstverk med fantastiska smakkombinationer.

❤️

Pernilla

 

 

About the author

Pernilla

3 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: