Inredning Inredning och blommor

Svenskt Tenn presenterar ny utställning- Närodlad Design

Written by Pernilla

Närproducerade nyheter finns nu i Svenskt Tenns sortiment.

I samband med höstens stora utställning” Närodlad Design” presenterar Svenskt Tenn fem nya produkter som tillverkas i verkstäder runt om i Sverige. Nyheterna är en blandning av klassisk och samtida formgivning. Med den här lanseringen vill Svenskt Tenn visa bredden i Svenskt Tenns sortiment. De har tagit fram nya produkter med nyutexaminerade formgivare.

Jag var på pressfrukost och vi fick sitta i Svensk Tenns tesalong när vi lyssnade på nyheterna som presenterades. Vi  tittade ävenpå utställningen som öppnar idag (16/9) för allmänheten och pågår till den 6 november i butiken på Strandvägen.

Tanken bakom utställningen är den att man skall ta tillvara på hantverket och motverka slit och släng och istället tänka på att saker man köper kan gå i arv till nästa generation. Utställningen är skapad av Lisanne Fransen . Lisanne pratade om något hon kallade Climate depression- ifrågasättande av vårt konsumentbeteende -vilket jag tycker var intressant och viktigt att lyssna på. Jag själv tror också mycket på detta att tänka igenom hur vi gör när vi vill förändra hemma, om vi verkligen måste slänga ut ett nytt kök eller badrum för att det inte är snyggt tillexempel. Det kan vara värt att tänka igenom vårt beteende här.

Händerna på bilden symboliserar hantverket.

5 produkter har Svenskt Tenn tagit fram tillsammans med examenselever från Beckmans designhögskola.

Vasen Kontur och tårtaftet Tratt tillverkas av glasbruket Rejmyre glasbruk och är formgivna av Tim Karlsson och Benjamin Curtis. Vasen tar 32 tim och tårtaftet 46 timmar att tillverka.

 Konst- och designstudion Folkform är aktuell med boksnurren Revolving Bookcase är en arketypisk möbel i nytolkning , en äldre boksnurra i nytolkning.och presenterades för första gången på Rönnells Antikvariat i Stockholm. Varje bokhylla tar 59 tim. att tillverka. De kommer efter utställningen att ingå i Svenskt tenns kollektion och tillverkas på det anrika möbesnickeriet AH Eriksson & Söner, berättar Anna Holmquist, en av Folkforms grundare.

svenskt_tenn_carpet_tragardsmatta_1-700x516

Jakob Solgren, har för första gången tagit sig an textil och skapat ”Trädgårdsmattan” producerad av Kasthall

svenskt_tenn_chair_lyran_1-700x663

Josef Franks stol ”2238”, som formgavs 1957 och nu tas i produktion igen. Josef Franks rottingmöbler tillverkas  av Larsson Korgmakare i Stockholm. Varje stol tar 26,5 tim. att tillverka. Stolen kommer i sortimentet i November övriga produkter finns i butik from september.

Efter frukosten fick jag en härlig morgonpromenad längst med Strandvägen. Så otroligt vackert det är där och särskilt denna sköna morgon när det var soligt och lagom varmt ute.

Stockholm

 

Hoppas du har vägarna förbi och kan kika på den trevliga utställningen!

Pernilla

 

About the author

Pernilla

2 Comments

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: