Italien Resa

Turist i Rom

Written by Pernilla

Efter att ha varit turist i Rom några dagar skall jag här dela med mig av lite tips och erfarenheter. De två tidigare inläggen om att vara turist i Rom hittar du här och här. Gatulivet med uteplatser på restauranger finns det gott om även denna tid på året. De tänder upp gasol värme-brännare på uteplatserna och där sitter folk med sitt kaffe eller middag trots att det är runt 0-10 plusgrader ute.
IMG_1550IMG_1552

Shopping :

Nära Pantheon ligger en stor gata med exklusiv shopping. Prada, Gucci mm. Men det finns också Zara, hm, Massimo dutti mfl. Det som är roligt tycker jag är att på de små gatorna finns gott om små butiker med jättefina kläder som inte tillhör de stora märkena. Det är typiskt för Italien vilket jag gillar mycket, just att det finns många mindre butiker också. Denna tid på året är det stor REA så nu kan man åka hit bara för att fynda och resorna till Rom nu är ju billigare eftersom det är lågsäsong.

IMG_1545

Om man vill gå ut och bara ta en drink på en bar, rekommenderade vår guide denna bar som heter

Salotto 42 ,


IMG_1535

Gillar du att ta en kopp te, skall du gå till det 120 år gamla Babingtons tea room som ligger bredvid Spanska trappan. Ett te-hus som har överlevt två världskrig och som sägs vara Roms bästa te hus.

IMG_1548

Gillar man kaffe finns det gott om ställen som serverar kaffe, vi är ju i Italien! Men enligt guiden så var det bästa i trakterna runt Pantheon detta lilla café som heter Il Caffé.   Ett Café som också fått bra betyg av Tripadvisor. Själv tyckte jag inte det var så märkvärdigt, lite turistigt om jag skall vara ärlig. Jag gillar heller inte så starkt kaffe som de serverar här. Nu finns det mycket att välja på så det finns säkert något jag hade gillat mer än den vanliga som jag tog. I Italien går man in och ställer sig vid baren och blir serverad en kaffe som man tar på stående fot, det är trevligt. Men ofta finns det också sittplatser vid bord också men här tar de 5 euro för att sitta vid ett bord och när man tar en take away så får man den serverad i en liten vit plastmugg som man har i hållare på toaletterna ungefär, vilket förtog stämningen.

Kafét mitt i mot detta tror jag faktiskt är bättre för här satt massor av Italienare och tog kaffe på morgonen.

 

IMG_1539

 

Restauranger finns det gott om och det brukar inte vara svårt att få en god pasta. De serveras mycket mer al dente än hemma i Sverige kan jag säga efter att ha ätit pasta på olika ställen.

Vill man ha en magnifik utsikt över Rom  samtidigt som man äter en väldigt god mat och dessutom får en superflott service så kan jag rekommendera restaurang Sofitel RomenVilla Borghese

På sommaren kan man sitta ute på deras terass och se ut över staden.

IMG_1528

IMG_1532

IMG_1530

Där inne satt vi och njöt av god mat och fin utsikt. När jag stod där ute på altanen och fotade, kom en servitör och la en filt på mina axlar, otroligt trevliga var de.

IMG_1531

Väldigt flott badrum också:)

 

IMG_1516

Nästa gång jag åker till Rom skall jag upptäcka den andra delen av staden. Det finns så otroligt mycket att se och göra här så man hinner inte se allt på några dagar, det är bättre att åka dit två eller flera gånger inser jag.

Gillar du Rom?

Pernilla

 

 

About the author

Pernilla

1 Comment

  • Vad härligt med Rom!=) Jag ångar vi aldrig åkte dit när vi var i Italien… Låg i feber och dagen efter skulle vi på bröllop i en by och försökte kurera mig till dess då… Men synd! Men till Italien åker jag säkert igen till=)

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: